Пошук по сайту

Проведено літній відпочинок для дітей із багатодітних сімей

З 22 липня по 11 серпня 2012 року з благословення Владики Михаїла Колтуна єпархійними священиками було організовано літній відпочинок для дітей з багатодітних сімей у таборі «Дружба», що знаходиться у селищі Свірж Перемишлянського району. Головна тема табору – «Святі Таїнства в житті кожної людини».

За підтримки щирого друга Сокальсько-Жовківської єпархії о. Івана Меєра з Голландії, 40 дітей з сіл Стара Скварява, де парохом є о. Степан Макар; с. Замочок - о. Ярослав Малиш та смт. Куликів - о. Володимир Коткевич мали змогу відпочити у цьому чудовому місці.

«Мрія» – саме таку назву носив загін дітей Сокальсько-Жовківської єпархії. Одразу по приїзді діти були залучені до активної діяльності табору. Відпочинково-реколекційним навчанням дітей займалися семінаристи Іван Венгрин та Дмитро Годіж, які навчаються в Івано-Франківській Духовній академії. Кожного дня проводилась спільна молитва, вражаючі конкурси, такі як: «Міс табору», «Містер табору», «Міс Дюймовочка», «Лісова фантазія», «День казки», «Солодке дерево» та багато інших. Було проведено різноманітні спортивні змагання, де діти мали змогу показати свою фізичну підготовку та моральну витримку. Незабутнє враження справила поїздка до Свіржського замку.

Протягом трьох тижнів учасники табору не лише відпочивали, але й збагачували себе духовно. Кожної неділі о. Степан Макар та о. Ярослав Малиш відправляли Святу Літургію, на котрій були присутні діти, вихователі та працівники табору. Всі мали змогу роздумувати над величністю та важливістю Святих Таїнств, зокрема освятити свою душу і тіло Святим Причастям. Також організовувались екскурсії до Унівської Лаври.

Повертаючись до дому учасники табору везли зі собою грамоти, сувеніри та хороший настрій.

Повідомили Іван Венгрин та Дмитро Годіж

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336