possible to make website for free

Пошук по сайту

Керівництво Департаменту капеланства взяло участь у Міжнародній конференції

З 30 січня до 3 лютого 2012 року у Сараєво (Боснія та Герцеговина) проходила 23-я Міжнародна конференція головних військових капеланів країн НАТО, де Україну представляв Департамент Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України в особі керівника Департаменту Владики Михаїла (Колтуна) та його заступника – о. Любомира Яворського. Темою цьогорічної конференції стало гасло «Релігійні лідери як будівничі миру».

У конференції взяли участь 63 учасники з 27 країн світу. Серед учасників міжнародного заходу були присутні релігійні лідери православної, католицької Церкви та мусульмани.

Під час доповіді учасників конференції на тему «Роль релігійних лідерів у взаємному примиренні» Владика Михаїл (Колтун) зазначив: «Боснія та Герцеговина схожа з Україною в тому, що обидві держави походять з посткомуністичного часу. Сьогодні ми спільно будуємо демократичне суспільство, ідучи шляхом творення власної державності. І якщо Боснія та Герцеговина уже подолала цей шлях, то сьогодні ми переймаємо її досвід, щоб будувати власну державу за прикладом демократичних країн. Ця справа безперечно потребує взаєморозуміння християнських та політичних лідерів».

Військові капелани протягом трьох днів обговорювали роль релігійних лідерів світу у взаємному примиренні. Першого дня конференції учасники працювали разом, а в наступні - провадили роботу по секціях та групах. Останній день конференції учасники провели за тематичними виступами, присвяченими участі капеланів та військовослужбовців у миротворчих операціях, а також поговорили про геноциди. Капелани переглянули фільм на тему геноциду, після чого відбулась дискусія про те, як боротися з таким явищем, котре мало місце в історії багатьох держав, та як його не допустити.

Капелани усього світу молилися за мир. 3 лютого Владика Михаїл (Колтун) очолив щоденну Літургію, котра розпочинала кожен день перебування на конференції, після чого українські капелани заспівали пісню на прославу Богородиці «О всепітая Царице». Усі присутні були перейняті українською піснею та її виконанням.

Капелани – учасники конференції виразили позитивне враження від Міжнародної конференції військових капеланів, що в грудні 2011 року проходила у Києві, та виявили бажання навідатись в Україну. Владика Михаїл запросив учасників конференції до Києва, а також до участі у Всеукраїнському військовому паломництві до Зарваниці.

Згідно повідомлення прес-служби Департаменту капеланства

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336