possible to make website for free

Пошук по сайту

«Щедрість Божа дає нам можливість бути господарями у цьому світі», - зазначив Преосвященний Михаїл Колтун у Кам’янці-Бузькій

14 січня 2012 року у храмі св. Миколая м. Кам’янка-Бузька освячено новий престіл. Божественну літургію очолив владика Михаїл Колтун у співслужінні священиків Кам’янка-Бузького деканату. Дерев’яний храм св. Миколая (1667 р.) тривалий час не використовувався за призначенням. Лише у 2008 році храм наново почав діяти, однак старий престіл, іконостас та інші церковні речі були втрачені.

У проповіді, Правлячий архиєрей висловив сподівання, що Господь у Новому році дасть нам побачити щедрість своєї благодаті: «В Новому році сподіємося на щедрість і милість Божу. Ми, що пережили старий рік, хочемо бачити в Новому році як життя розвивається, хочемо бачити цей світ, який Бог дав нам для володіння, щоб ми у ньому жили. Щедрість Божа дає нам можливість бути господарями у цьому світі, живої природи, щоби своїм життям і стараннями вінчати Божу Премудрість, бо Господь людину сотворив, як вінець всієї природи. І сам стався подібним до людини. Прийшов на землю, зростав в ласці у Бога і в людей. І він своєю мудрістю нас навчає, як ми маємо сприймати мудрість Божу заявлену в його Слові, його ділах, в історії Старого і Нового завітів, а також в сучасній історії нашої Церкви».

Відтак архиєрей побажав присутнім «налаштуватися на християнське життя та на щедрість Божу, яку Він хоче явити нам у Новому році. Щоби цей рік Божої благодаті був для нас сприятливий, щоби наша віра і сподівання могли сповнитися, так щоб ми втішалися своїм життям, Церквою і вірою».

о. Юрій Мовчан, адміністратор парафії, розповів про те, як у 2008 році «відчинилися двері цього храму». «В нас не було престолу, кивоту, ні чаші, ні дискоса і Преосвященний Владика на початок відновлення богослужіння у цьому храмі сказав: «Я тобі дарую чашу, дискос і звіздицю, аби ти міг привертати людей і вести їх правдивою дорогою до Христа». Це для мене було приємним моментом, який я буду переказувати доти доки буде битися моє серце», - наголосив о. Юрій.

На завершення богослужіння владика Михаїл взяв зернини збіжжя і пішов між людей засіваючи та віншуючи з Новим роком.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336