possible to make website for free

Пошук по сайту

Світлина храму св. Йосафата м. Червонограда здобула перемогу у конкурсі «Обличчя міста»

1 лютого 2012 року відбулось завершення 1-го етапу конкурсу «Червоноград. Обличчя міста». За підсумками голосування, у січні перемогла світлина церкви святого Йосафата, як «Найвеличніша споруда» міста.

Її автор Роман Ткачик із рук засновника конкурсу пана Сергія Вишневського отримав свою грошову винагороду 500 гривень та отримав перепустку у фінал, аби позмагатись за головні нагороди – iPad2 чи подорож до Кракова.

«Приємна знаковість у тому, що серед п’яти десятків світлин червоноградці віддали свої голоси за фотографію церкви святого Йосафата. Незвичний ракурс, духовна енергія, яка випромінюється, глибина – це фотографічне обличчя міста. Споруда, реальну значимість якої зможуть оцінити лише наші діти і онуки є й душею міста. Ось і основна цінність нашого конкурсу», - наголосив Сергій Вишневський.

Разом з тим, була певна знаковість й у тому, що під час нагородження першого переможця конкурсу був присутній голова комісії сакрального мистецтва Сокальсько-Жовківської єпархії отець Ярослав Петруха. За словами священика, задум конкурсу дуже цікавий, бо дає можливість побачити у світлинах життя міста, як воно розвивалося і живе нині. «Деякі фотографії вже зараз набули історичної цінності, деякі були у домашніх фотоальбомах та, ймовірно, публікуються уперше, - сказав отець Ярослав. - Робота місцевого переможця конкурсу – церква святого Йосафата цікава з погляду архітектури - такий величний храм є окрасою Червонограда. І мешканці повинні усвідомити, що він ще й повинен набрати змісту в духовному житті і серці кожного мешканця».

Згідно повідомлення сайту Vishnevskij.com.ua

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336