Пошук по сайту

Коментар єпархіального єпископа щодо напруженої ситуації в державі

Владика Михаїл Колтун, єпископ Сокальсько-Жовківський УГКЦ, для газети «Львівська пошта» так коментує теперішні події у державі.

– Я би хотів, щоб ситуацією не спекулювали. Чиста, відкрита, вимоглива форма добитися демократичних позицій в країні. Це важно! Не є стимулом завалити владу, шкодити їй, а є пряма мотивація – добитися демократичних принципів у державі. До тих принципів треба йти з чистими руками! Це взаємний заклик як до влади, так і до мітингувальників.

Як втримати людей від непоправного? – Чітко окреслити позицію, щоби всі учасники, котрі йдуть на мітинг, були заряджені цими вимогами, які ставить весь народ України, спраглий демократичних оновлень нашого життя. Це є така інформативна дія організаторів Майдану і тих небайдужих до майбутнього життя України, щоб ми всі могли поставити собі чітке завдання – домогтися прав і свобод для кожного українця, щоби ніхто не був покривджений ні матеріально, ні морально. До цього маємо йти – як влада, так і народ, який себе заявляє небайдужим до цих останніх подій.

В першій мірі це інформативна політика, яка повинна бути чітко виписана і зрозуміла для всіх, хто вирішив робити крок протесту. Перше – це інформація. Друге – це духовна сила, щоби люди могли повірити. А коли є віра, то дії народу повинні супроводжуватися молитвою і глибокою вірою в Бога та його поміч. Коли ми говоримо про поміч Божу, то не можемо застосовувати злих дій, адже Бог допомагає нам у доброму.

Тому всі наші кроки мають бути виправданими, спрямовані до добра, всі дії мають бути взаємно зрозумілі, доступні, бажані й консолідовані. Церква закликає нас, щоб ми усі могли молитися про цю справу, яка нас об’єднує. І це вже не буде сила, обмежена нашими фізичними діями, а сила, окрилена благословенням і поміччю Божою.

www.lvivpost.net

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336