Пошук по сайту

АРХИЄРЕЙСЬКЕ ВІТАННЯ

Божою милістю

Михаїл Колтун єпископ Сокальсько-Жовківський

З нагоди 1000-ліття переставлення князя Володимира Великого Хрестителя Руси-України 28 липня 2015 року 

АРХИЄРЕЙСЬКЕ ВІТАННЯ

«Усім, що в Христа хрестилися, в Христа зодягнулися. Алилуя!»

Вітаємо вас з цим святом, бо ми ще раз можемо пригадати собі Хрещення і прибігнути до Дніпра, щоб поновити його в собі, щоб радість возсіяла на нашій землі і в нашому житті.

Цим закликаю усіх до віднови хресних обітів, які ми склали на Святому Хрещенні.

Це таїнство Хрещення не закінчилося тим, що ми колись охрестилися за прикладом святої віри князя Володимира - воно дає вступ у Святу Євангелію і робить нас її спадкоємцями.

Святий апостол Павло говорить до тих, які у Хрещенні прийняли Святе Євангеліє: «…ні висота, ні глибина, ані інше сотворіння не може нас відлучити від Божої любові, що в Христі Ісусі Господі нашім» (Рим. 8, 39).

Тільки християнство дає нам запевнення від Бога і від попередників у вірі, що християни – це новий Божий рід людей, який всупереч загрозам для життя, покладаючись на Бога, перемагає «полчища ворогів».

Християнство – це Царство Боже в душі і серед нас; це царство миру і любові; це царство свободи, незалежності і суверенності; це Ти і Бог, і всі з Тобою і за Тебе.

Християнство – це наше добре мислення, бажання, старання про Бога і ближнього.

Християнство – це служіння ближньому як собі самому: чи то на війні, в загрозі, голоді, спразі, наготі, у в’язниці і у всякому часі.

Християнство – це спільнота однодумців з високими моральними цінностями про віру, про Церкву, про державу, про життя.

Всього перечислити неможливо у Бога, що Він приготовив тим, що Його люблять, бо Євангелія Божа не тільки те, що написано, а й «те, чого око не бачило й вухо не чуло, що на думку людині не спало, те Бог приготовив для нас у своїй любові» (пор. І Кор. 2, 9).

В сьогоднішній час доленосних змін умісним є відновити себе у вірі Святого Хрещення, щоби Божа сила заявилась в нашому житті.

Вітаючи, закликаю Божого благословення для утвердження нас у вірі, надії і любові, щоб царство миру осінило державу, землю, рід, народ на кращу долю.

Дано: м. Жовква, Єпархіальне Управління Сокальсько-Жовківської єпархії, День прп. Сісоя Великого, 19 липня 2015 р. Б.

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336