possible to make website for free

Пошук по сайту

Відзначення Дня міста Жовкви

З нагоди вшанування святого мученика Партенія – покровителя Жовкви та Дня міста, в неділю 1 жовтня, у храмі Пресвятого Серця Христового було відслужено Архиєрейську Божественну Літургію, яку очолив Митрополит Львівський Ігор (Возняк).

У вечері цього дня, під час святкувань на площі міста, Владика Михаїл Колтун, єпископ Сокальсько-Жовківський, разом з духовенством і мером міста, семінаристами та жовківською громадою, спільно молилися про кращу долю для українського народу. 

СВІТЛИНИ 

Вітаючи жителів та гостей з нагоди Дня міста, Владика Михаїл у своєму пастирському слові заохотив молитися за мир в Україні, кажучи: «… щоб не проливалася кров, щоб наші діти в мирі могли повертатися до дому. Ми маємо цього покровителя, і ми на повних правах воїна Партенія взиваємо: Святий  великомученику Партенію, моли Бога за нас».

Наводячи приклад з недільного уривку Євангелія (Мр. 8, 34-9,1) про жінку хананейку, яка наполегливо і з великою вірою просила Ісуса про звільнення її дочки від бісівського опанування, Архиєрей закликав на її прикладі молитися з твердою вірою та надією, незважаючи на перешкоди: «…просімо того миру з вірою і він настане. Це буде свято не тільки для Жовкви, а свято цілої України… Святий Партенію, випроси Божого благословення для мирного життя між собою та в цілій Україні».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336