possible to make website for free

Пошук по сайту

Представники УГКЦ беруть участь у 62 Загальній конференції капеланської служби Німеччини

Цими днями в Німеччині відбувається 62 Загальна конференція католицьких військових капеланів. Вже традиційно в цій зустрічі капеланів з різних країн світу беруть участь і представники Української Греко-Католицької Церкви: владика Михаїл (Колтун), керівник Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ, та отець Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту.

Світлини

“Капеланська служба діє з 1956 року і налічує 172 військових капеланів. На час служби капелани є державними службовцями. Заходи та діяльність капеланів фінансується державою. Це все завдяки базовому закону, якого на превеликий жаль у нас ще немає, – розповідає отець Любомир Яворський. – Загострюю увагу на тому, що нам дуже потрібний базовий закон для налагодження ефективної капеланської служби!!!”.

Як зазначив о. д-р Петро Станько, священик УГКЦ, який служить в капеланській службі Німеччини по обміну, загальний з’їзд усіх військових капеланів з Німеччини та інших країн світу є щорічною подією: “Німецьке капеланство на цю зустріч запрошує гостей, делегації з різних країн світу: Іспанії, України, Польщі, Хорватії, Словаччини, Угорщини, Америки, Австрії, Франції тощо. Таке запрошення є найбільшим виявом дружби німецьких капеланів. Владика Михаїл (Колтун) і отець Любомир Яворський давно вже є тими гостями з України, яких кожного року запрошують і чекають”.

Традиційно, конференція триває тиждень і має дві мети. Перша – зібрати капеланів і підсумувати досягнене, обговорити виклики сьогодення, зміни в Бундесвері тощо. Друга – це можливість зустрітися капеланам і представникам влади, щоб висловити свої прохання, питання та пропозиції. Також ці зустрічі для того, щоб виявити вдячність капеланам за їхню працю, попрощатися з тими, які завершують служіння, і представити нових військових капеланів.

Прес-центр Департаменту військового капеланства ПК УГКЦ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336