possible to make website for free

Пошук по сайту

59-те Міжнародне військове паломництво до Лурду

14 травня 2017 року, українська делегація військовослужбовців та капеланів вирушила на 59 Міжнародне військове паломництво до Лурду. Очолює українську делегацію владика Михаїл (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України. 

Військові розпочали паломництво спільною Божественною Літургією в Гарнізонному храмі св. апп. Петра і Павла, що в м. Львів.

“Це особливий храм, військовий, гарнізонний, де ми молимося за вас, дорогі військовослужбовці, і покладаємо на вас свою надію. Бо від вас залежить наша доля, мир і свобода. Ваша відповідальність і наша надія поєднуються тут, у цій святині”, – звернувся до військових владика Михаїл.

“Сьогодні ми їдемо до Лурду, до джерела Матері Божої, яке сьогодні є знане як джерело миру, – сказав військовий єпископ. – Ми будемо солідарні з військовими, які щороку з різних країн з’їжджаються на молитву за мир і спокій у всьому світі. Будемо молитися до Богородиці, Матері Миру, благаючи Її про опіку і заступництво”.

Після молитви владика Михаїл благословив прочан на щасливу дорогу.

У цьогорічному військовому паломництві до Лурду беруть участь представники Міністерства оборони України та Генерального штабу, учасники АТО, офіцери, курсанти, солдати Збройних сил України, прикордонних військ та Національної гвардії України. У делегації також є поранені військові – учасники бойових дій на Сході України.

До Лурду українська делегація прибуде на початок міжнародного паломництва – 19 травня. 59 Міжнародне військове паломництво в Лурді буде відбуватися під гаслом «Подаруй нам мир!». Протягом усіх трьох днів перебування у відпустовому місці військові будуть молитися за порозуміння між країнами та зменшення військових конфліктів у світі.

Дорогою до Лурду паломників чекають екскурсії християнськими святинями та історичними пам’ятками Польщі, Чехії, Німеччини і Франції. Вже традиційно на зворотньому шляху військові паломники візьмуть участь в аудієнції з Папою Франциском у Ватикані, а також відвідають святині Риму, Відня та Вадовіц.

Поїздку українських військовослужбовців організував Департамент Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України спільно з Патріаршим паломницьким центром та за сприяння Міністерства оборони України.

Довідка:

Міжнародне військове паломництво до Лурду було вперше організоване в 1946 році з метою примирення країн після Другої світової війни. З тих пір щорічно в травні Лурд стає місцем молитви і зцілення військовослужбовців, які представляють більше 35 країн світу.

Цьогорічна поїздка до Лурду для української делегації буде вже двадцять першою. Представники нашої держави є постійними учасниками військового паломництва до чудотворного місця з 1996 року.

Найбільш чисельною за всі роки участі в паломництві була делегація українських військових 2016 року. Тоді до Лурду вирушило 133 військовослужбовці з України.

Прес-центр Департаменту Патріаршої курії УГКЦ
у справах душпастирства силових структур України

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336