possible to make website for free

Пошук по сайту

На свято Преображення Господнього, Владика Михаїл молився разом з вірними в с. Малі Підліски, з нагоди 25-ліття заснування парохії

В сонячний літній день 19 серпня, Преосвященний Кир Михаїл (Колтун), відвідав парафію Преображення Господнього в с. Малі Підліски, де у співслужінні собору священиків, разом із вірними щиро молився Божественну Літургію, після якої було здійснено чин водосвяття й освячено кошики наповнені різноманітними плодами землі. 

СВІТЛИНИ

У богослуженнях брали участь о. декан Ігор Боднар, о. Михайло Стахнів, (колишній парох, в часі його служіння проводилось будівництво храму), Михайло Крумшин (колишній парох), о. Роман Іванців (колишній парох), о. Юрій Пюрик (теперішній парох храму), о. Юрій Митник, настоятелі з сусідніх парафій, о. Павло Менделюк та о. Зеновій Колтун, а також архиєрейська прислуга на чолі з архидияконом Ігорем. 

Настоятелю парафії о. Юрію Пюрику, відповідною грамотою Єпископа Сокальсько-Жовківсцького, Кир Михаїла (Колтуна) було вручено нагрудний хрест. Також було зачитано грамоти жертводавцям парафії та окремо відзначено осіб, які найбільше спричинилися до спорудження храму. Громаді, вручено ювілейну грамота 25-ліття парафії.

 У своїй проповіді Кир Михаїл висловив щиру подяку всім, хто трудився для того, аби 25 років тому збудувати даний храм.

Нашим завданням в сучасному світі є доповнювати його а не вичерпувати, як це роблять ті, які егоїстично нехтують надрами землі, оскільки дбають лиш про свою вигоду, зазначив владика Михаїл.

Господь послав нас в цей світ, щоби ми дбали про нього, щоб в ньому було добре, не лише нам, а й тим всім, котрі нас оточують.

Беручи Апостолів на гору Тавор, Ісус хотів показати їм, а за одно і нам, як добре є бути з Богом. Як чудесно перебувати в Його Благодаті. Переображаючись перед ними, Він дає їм побачити частину небесної слави та відчути передсмак вічно-щасливого життя із Всемогутнім Богом. Саме тому вони говорять, що їм «тут так добре» (пор. Мт. 17, 4), що хочуть побудувати там намети, аби постійно жити з Богом і вічно перебувати в Його благодаті.  

Говорячи про псалмоспівця Давида, Владика заохотив до того, аби за його прикладом і ми старалися пізнавати велич і всемогутність Божу у Його творіннях, щоб в особливіший спосіб дякували Богові за ті плоди-дари, які сьогодні тут посвячуємо. 

Нашим покликанням на землі, є з вдячністю приймати своє життя.

Світ спраглий миру, тому, пам’ятаючи слова Христові, «просіть і дається вам», (пор. Мт. 7, 7) з глибокою вірою молімося до Господа про цей мир, який Він сам нам заповідав по своїм воскресінні.

Нехай кожен загляне в своє серце, щоб зрозуміти чим воно перейняте. Чи клопотами, чи може лінивством, ненавистю, заздрістю чи будь яким іншим гріхом.

Чи панує в нашій душі мир Божий? Чи ми переймаємося тим, що діється на сході України?

Потрібно, щоб кожен з нас дбав про цей світ і молив Господа, аби відвернувши від нас ворогів, навернув їх до себе. Просімо, щоб встановив мир по всій землі. Про це треба молитися так щиро, як за себе, як за свою дитину чи родину, так як за свою Церкву.

Маємо молитися про мир в Україні, подібно як той батько, що прийшов до Спасителя і з вірою просив про оздоровлення свого сина. Якщо так буде, то перед нами відкриється Господнє лице, щоб ми не були байдужими на потреби ближнього і щоб не нехтували людськими цінностями та життям – Божими дарами. Щоб не просто так собі жили від ранку до вечора, але прикладали зусиль і так йшли до преображення світу – коли Господь своєю благодаттю змінює людину і грішник навертаючись, починає перебувати в мирі з Богом та в мирі із нами. Мир, це невід’ємна частина людини і саме до нього ми повинні прагнути.

Ми повинні преображати наше життя на краще і сприймати його крізь призму любові, закликав Кир Михаїл.

о. Роман Гонтарик прес-секретар

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336