possible to make website for free

Пошук по сайту

День Державного Прапора України у Жовкві

Святкування Дня Державного Прапора України у  м. Жовкві, ще від самого ранку розпочалось із Божественної Літургії та молитов у храмах Жовкви. Опісля люди зібралися на площі Вічевій, де з благословення Владики Михаїла Колтуна єпископа Сокальсько-Жовківського, розпочалась урочиста частина приурочена вшануванню Дня Державного Прапора України.

СВІТЛИНИ

На урочистості були присутніми священики різних конфесій, серед яких представники УГКЦ о. Михайло Ткачів та о. Йосафат Коваль (ЧСВВ), о. Йосип Легович (РКЦ), о. Петро (УАПЦ) та о. Маркіян Каюмов УПЦ(МП).

«Як знак Божого благословення, цей прапор майорить в наших душах, бо це є наше життя, наша Україна, наша свобода, це є наша незалежність та наша гідність. Бог дав нам ці цінності, аби ми могли разом їх виражати та об’єднуватися, щоби спільними зусиллями відстоювати наші цінності не тільки на сході, але й в кожному місці, де українець виражає лице України і все те, що міститься в державі. Влада повинна робити все для того, щоб ми могли пишатися своєю державою, своїм життям та життям всієї України. Хай Бог благословить нам всім на радість, життя і Успіхи», сказав Преосвященний Владика Михаїл Колтун.

Після промови Владика прочитав молитву на благословення прапорів та окропив їх свяченою водою.

Разом із прапором України було піднесено прапор жовківського району та м. Жовки. Під час піднесення прапорів лунав Гімн України та Українські національні пісні.

Державним Прапором України, медалями та орденами було нагороджено родичів героїв Небесної Сотні та учасників АТО.

Урочистості святу додала присутність дітей, які у вишитих українських строях танцювали з прапором під музичний супровід.

Святкування закінчилось молитвою-піснею «Боже Великий Єдиний».

о. Роман Гонтарик прес-секретар

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336