possible to make website for free

Пошук по сайту

«До Бога через Батьківщину» - Третє Всеукраїнське військове паломництво до Зарваниці

У паломництві взяли участь представники Міністерства оборони та Збройних сил України, керівництво внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, Державної пенітенціарної служби України, Державної прикордонної служби та Міністерства надзвичайних ситуацій України. Загальна кількість прочан – близько 700 військовослужбовців Зброних Сил України та інших військових формувань.

На прощу військових прибули гості з Німеччини та Польщі – представники військових ординаріатів обох країн: монсеньйор Йоахим Сімон (Німеччина) та о. Богдан Міщишин (Польща).

Молитовний захід розпочався Молебнем у парафіяльній церкві, після чого всі учасники під супровід військового духового оркестру вирушили до пам’ятного знака загиблим за волю України, де капелани відслужили Панахиду.

Урочисте відкриття паломництва відбулось на центральній площі перед головною церквою. Єпископ Михаїл Колтун привітав усіх військовослужбовців та гостей з початком військової прощі до Зарваниці. «З повноти серця уста промовляють, - сказав владика. Під час цього паломництва закликаю вас зазирнути до свого серця і побачити, ким ми є в цьому житті: для себе, для ближнього, для суспільства. Це додасть нам поштовху, щоб не зупинятися, але розвивати ці християнські якості. Ця проща нехай стане для усіх вас, що прибули до Зарваниці, дорогою до себе», - закликав владика Михаїл.

Далі був виступ заслуженого академічного Ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України, артисти якого запалили серця глядачів українськими піснями у виконанні військових та яскравим танцем.

До Зарваниці прибули військові капелани зі Львова, Тернополя, Івано-Франківська, Криму, Одеси, Черкас, Києва, Харкова та інших міст і областей. Цей захід став нагодою ще раз зустрітися капеланам з різних куточків України та спільно провести час у молитві в Марійському центрі.

Протягом дня військовослужбовці могли послухати гру військових оркестрів, прогулятися святими місцями Зарваниці, напитися води та прийняти купіль в джерелі Святої Анни. Солдати Тернопільсько-Зборівської єпархії, якими опікується капелан о. Андрій Івасечко, організували польову кухню, куди гостинно запрошували паломників на справжні солдатські страви.

Ввечері відбулась Хресна дорога, де на кожній з 14-и стацій інший капелан давав науки та молився спільно з прочанами. Військовослужбовці почергово несли дерев’яний хрест. У Хресній дорозі, як і в багатьох інших заходах, що відбувалися під час військового паломництва, брали участь також прочани з інших міст і сіл, які в цей же час були в Зарваниці, а можливо навіть спеціально приїхали, щоб побути разом з військовими та долучитися до спільної програми.

Увечері в парафіяльній церкві відбулась Свята Літургія, під час якої можна було піти до сповіді та запричащатися. Під час проповіді владика урочисто подякував капеланам, які знайшли можливість приїхати сюди та привезти військових, якими опікуються на місцях, а також запросив до слова о. Любомира Яворського, одного з організаторів цьогорічного паломництва. Слово надали також монсеньйору Йоахимові Сімону та о. Богданові Міщишину – військовим капеланам з-за кордону.

Насичений день закінчився походом зі свічками, освяченням води та окропленням усіх вірних свяченою водою з джерела, після чого розпочалась концертна програма: крім Ансамблю пісні і танцю ЗСУ виступив також вокальний ансамбль «Орфей» зі Львова. Опівночі розпочалися молитовні чування.

У неділю військові паломники взяли участь в Архиєрейській Божественній Літургії, котру відправив владика Михаїл Колтун. Єпископ подякував усім учасникам цьогорічної прощі військових до Зарваниці, запросивши і надалі брати участь у таких молитовних заходах, адже кожен для себе повинен відчути, наскільки це стає необхідним для його душі.

Під час урочистого закриття Третього всеукраїнського військового паломництва до Зарваниці відбувся святковий концерт. Заслужений академічний Ансамбль пісні і танцю Збройних Сил України виконав гімн цьогорічного паломництва, яскраво завершивши військову прощу до наступного року.

Джерело: http://kapelanstvo.org.ua/news/293/

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336