possible to make website for free

Пошук по сайту

Відбулося перше робоче засідання Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України

На засіданні розглянули наступні питання: 

• пропозиції членів Ради щодо внесення змін в нову редакцію Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» щодо створення інституту військового капеланства (духовенства), 

• про Перспективний план роботи Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України на 2009 рік. 

Слід відзначити, що на засідання було запрошено представника громадської організації "Інститут релігійної свободи", юриста, Максима Васіна, який взяв участь у розгляді змін до згаданого закону. За словами секретаря Ради, о. Любомира Яворського, "всі дуже раділи, коли з ініціативи як Міноборони, так і Церков, було підписано спільний меморандум, який разом з відповідним наказом Міністра оброни забезпечили створення Ради у справах душпастирської опіки. Перше засідання продемонструвало готовність всіх учасників до співпраці". 

Наступне засідання Ради відбудеться 24 вересня. Воно буде присвячене задоволенню релігійних потреб військовослужбовців Збройних Сил України під час виконання завдань у складі миротворчих підрозділів та особливостям діяльності священика у багатоконфесійному середовищі в умовах миротворчих операцій. На це засідання будуть запрошені директор Департаменту гуманітарної політики Міністерства оборони України, керівники зацікавлених структурних підрозділів Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України, представники штабів Командувань видів ЗСУ.

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336