possible to make website for free

Пошук по сайту

СВЯТКУЮЧИ ЮВІЛЕЙ ВЛАДИКИ ВЕНЕДИКТА (АЛЕКСІЙЧУКА), ЗІБРАЛИ СТИПЕНДІАЛЬНИЙ ФОНД ДЛЯ СЕМІНАРИСТІВ

У вівторок, 16 січня, у Львівській духовній семінарії відбулися урочистості з нагоди святкування 50-річного ювілею Правлячого єпископа єпархії Святого Миколая з осідком в Чикаго Венедикта (Алексійчука). Усіх запрошених гостей наперед повідомили про бажання владики Венедикта: замість різних подарунків для себе, зібрати кошти для стипендій семінаристам духовних семінарій УГКЦ.

Святкування розпочалися подячною молитвою Молебню до Пресвятої Богородиці, який очолив владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський, у супроводі семінарійного хору. Гості свята мали можливість привітати владику Венедикта з уродинами та зробити пам’ятне фото. Серед присутніх були рідні та друзі, представники влади, єпископи, духовенство УГКЦ та інших конфесій. Під час святкової трапези виступали: духовий оркестр семінарії, октет «Теофорос» та семінарійний гурт «SofiBand».

Сума, яку вдалося залучити спільними зусиллями з нагоди святкування 50-річчя владики Венедикта, становить 1 380 000 гривень. Десять відсотків від загальної суми скерують на формування стипендій для семінаристів, котрі навчаються в Тернопільській, Ужгородській, Дрогобицькій, Івано-Франківській та Київській духовних семінаріях (по дві стипендії на кожну семінарію). Решту суми буде передано для створення стипендіального фонду для семінаристів Львівської духовної семінарії.

Визначатимуть стипендіатів ректорати духовних семінарій. Назва стипендії - «Ректорська стипендія». Відповідальними за реалізацію проекту є БО «Фундація духовного відродження» ЛА УГКЦ та Львівська духовна семінарія Святого Духа.

Формування стипендій для виховання майбутніх душпастирів фінансово підтримали єпископи та священики УГКЦ, підприємці Львова і друзі владики Венедикта (Алексійчука). Найбільшу пожертву склала мама владики Бориса (Ґудзяка), Ярослава Ґудзяк, — 140 000 грн.

Більше фотографій можна переглянути тут: https://photos.app.goo.gl/UBlptPe9OFGDW2Bu2

Інформацію надав о. Тарас Милян

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336