possible to make website for free

Пошук по сайту

Маємо нового священика

21-10-2018 р. Б., у другий день, ІІ-ї триденної прощі до Святого Папи Івана Павла ІІ, у храмі св. влкмч. Юрія, що в Руді Сілецькій, в часі архиєрейської Божественної Літургії, Кир Михаїл (Колтун), єпископ Сокальсько-Жовківський, рукоположив у чин священика протодиякона Ігора Лемика.

Зустріч архиєрея відбулася в цікавий та оригінальний спосіб. Владику Михаїла зустрічали настоятель храму протоієрей Богдан Стефанишин та діти у вишиванках, котрі хореографічною постановкою привітали  свого архипастиря. Автором такого привітання є Любов Шевчук - начальник відділу культури м. Кам'янка-Бузька.

Відео-запис привітання можете переглянути тут

 

Храм був переповнений парафіянами та вірними із сусідніх парафій, у прощі також взяли участь військові, співав хор студентів Львівської Духовної Семінарії Святого Духа, були присутніми представники влади, зокрема голова ЛОДА Олег Синютка.

СВІТЛИНИ

ВІДЕО-ЗАПИС ПРОПОВІДІ ВЛАДИКИ МИХАЇЛА

У своїй проповіді владика Михаїл поділився "теплими" спогадами про зустріч зі святим папою на військовому паломництві у Люрді та заохотив "змагатися" до святості, так, як це робив святий Іван Павло ІІ. Не потрібно боятися, а плід збирати у терпінні, як говорив патріарх Йосиф Сліпий, "через терня до зірок".

"Він (Іван Павло ІІ, у Люрді) говорив слова: Любіть свою землю, любіть свою Батьківщину, любіть Україну, не покидайте її, бо якщо ви не будете її любити, то хто її буде любити? Він до молоді звертався: навчайтеся бути спеціалістами, служіть один одному..." Проповідь можете прослухати тут.

По завершенні Божественної Літургії, настоятель храму о. Богдан Стефанишин подякував архиєрею та усім, хто спричинився до організації цієї прощі і запросив до слова голову ЛОДА п. Олега Синютку.

Нововисвячений ієрей висловив щиру подяку за рукоположення владиці Михаїлу, а також подякував батькам та усім тим, хто своїм прикладом та молитвою спричинилися до плекання його священичого покликання, присутність на свяченнях понад 50 осіб з родинної парафії є доказом великої поваги до о. Ігора Лемика (Аксіос).

На завершення преосвященний владика уділив прочанам Апостольського Благословення та окропив вірних свяченою водою.

Прес-служба єпархії 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336