possible to make website for free

Пошук по сайту

Дев'ятини за о. Іваном Кобрином

21-01-2019 р. Б. Кир Михаїл (Колтун) звершив заупокійну Божественну Літургію з нагоди дев'ятин за упокій душі о. Івана Кобина, у храмі Покрови Пресвятої Богородиці в с. Нова Скварява.

У своїй проповіді архиєрей закликав до глибшого пізнання своєї віри через вивчення катехизму УГКЦ "Христос наша Пасха.

"Ті, що були в тіні смерті, побачили світло, а Світлом є Ісус Христос. Він прийшов до нас, щоб відкрити нам світло життя, бо ми були в темряві, в темряві гріха, терпінь, незнання.  

СВІТЛИНИ

о. Іван засвітився в нашому житті не для того, щоб ми його забули, а, щоб ми всі, поки живемо, пам'ятали, що він з любов'ю входив в наше життя даючи нам Євангелію, даючи нам щонайдорожче - Христа, відкриваючи нам усім дорогу до вічності, щоби ми всі разом і надалі були. 

Ті знаменні дні, народження, хрещення Ісуса Христа, надихають вірою, що наше життя не закінчується. Тому Христос прийшов, щоб відкрити нам небо і дати світло, щоб ми знали ціну собі і кожному з нас - що ми всі є призначені для того, щоби разом приймати участь у житті з Богом на землі і у вічності, разом, як християнська сім'я, як Божа, Христова Церква, де ми всі є ближні, і тому так маємо один одного цінувати, любити, старатися увійти один одному в життя і бути потрібними...

Сьогодні спільно молимося і дякуємо Богові, що ми пізнали нашого брата у Христі, у священичому служінні, о. Івана, якого ми всі любили і не перестаємо любити. Любов не переривається смертю, і свідченням цього є те, що ми сьогодні прийшли вшанувати його пам'ять, через нашу любов, молитви, якими ми супроводжуємо нашого брата до вічності, "де немає ні болю, ні печалі, ні зітхання, там, де Господь усім нам приготовив місце, де ми усі, подібно як сьогодні тут, так і там колись зустрінемося. 

Наше життя полягає в любові, не тільки між нами - живими, а й в любові до тих, які відійшли до вічності..." (Зі слова владики Михаїла) 

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336