possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Михаїл взяв участь у урочистому богослужінні з нагоди ювілею Митрополита Івано-Франківського Володимира

9 листопада, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин відзначив свій шістдесятий день народження. З цієї нагоди в Архікатедральному соборі Воскресіння Христового відбулося урочисте богослужіння.

Привітати та помолитися за Митрополита Володимира в головній святині Івано-Франківська зібралося чимало вірних, духовенства та представників влади. В спільній молитві взяли також участь 12 владик з різних архієпархій, єпархій та екзархатів нашої Церкви, а саме – Архієпископ і Митрополит Львівський Владика Ігор Возняк, Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Владика Василій Семенюк, Єпарх Коломийський Владика Василій Івасюк, Єпарх Сокальсько-Жовківський Владика Михаїл Колтун, Єпарх Бучацький Владика Дмитро Григорак, Єпарх Стрийський Владика Тарас Сеньків, Єпарх Чернівецький Владика Йосафат Мощич, Екзарх Донецький Владика Степан Меньок, Екзарх Луцький Владика Йосафат Говера, Екзарх Харківський Владика Василій Тучапець, Єпископ-помічник Стрийської єпархії Владика Богдан Манишин та Єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії Владика Григорій Комар.

СВІТЛИНИ

Божественну Літургію очолив сам ювіляр. Її своїм співом прикрасили одразу два хори: семінарійний хор «Благовіст» та камерний хор «Кредо» Архікатедрального і Митрополичого собору Воскресіння Христового.

В часі богослужіння до вірних з проповіддю звернувся Владика Ігор Возняк, Архієпикоп і Митрополит Львівський.

«Життя кожної людини – складне, але життя священника чи єпископа – складніше, бо ж, як сказав Господь: «Кому багато дано – з того будуть багато запитувати». Це велика довіра до тих, кого Бог кличе на відповідні уряди, велика відповідальність та ще більша ласка Божа», - зазначив проповідник.

Митрополит Ігор також зауважив, що життя сьогоднішнього ювіляра є непростим, однак воно сповнене постійним Божим провидінням. Він також розповів коротку біографію Митрополита Володимира, щоби кожен присутній на молитві мав нагоду зрозуміти життєвий шлях нашого Владики.

Проповідник також наголосив на ключовій ролі Митрополита Володимира в шляху легалізації Української Греко-Католицької Церкви, якій він присвятив усе своє життя.

 «Так, Господи» - фільм про Митрополита Володимира з нагоди його Ювілею

На завершення свого слова, Митрополит Ігор побажав ювіляру завжди пам’ятати слова Христа про те, що кожна людина покликана принести гідний плід Господеві зі свого життя.

«Бажаю Вам, преосвященний Митрополите Володимире, щедрих Божих дарів, мудрості розуму, вірних друзів та гідної праці у Божому винограднику! Нехай Пресвята Богородиця береже Вас!», - ґратулював Архієпикоп і Митрополит Львівський Владика Ігор Возняк.

Після спільної молитви Адміністратор Патріаршої курії о. Андрій Максимович зачитав привітальну грамоту від Отця та Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава. В текст грамоти, Патріарх відзначив, що багатолітнє святительське служіння ювіляра, яке формувалося в часи підпілля, є взірцем життя доброго пастиря, який «кладе душу за своїх овець».

За матеріалами ugcc.if.ua

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336