possible to make website for free

Пошук по сайту

Свято блаженної Йосафати в Жовкві

Цього року відзначається 100-ліття упокоєння блаженної Йосафати й 150-річчя з дня її народження. З нагоди цієї події відбулись святкування у м. Жовкві, організовані сестрами СНДМ у храмі Серця Христового оо. Василіян.

У вівторок 19.11.2019 р.Б., єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії Петро (Лоза) очолив Велику Вечірню з Литією та Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди свята блаженної Йосафати Гордашевської. Його преосвященству співслужили: Ігумен Жовківського монастир'я о. Володимир Маланюк, ЧСВВ, ігумен Крехівського монастир'я о. Іван Майкович, ЧСВВ та о. Терентій Довганюк, ЧСВВ з Жовківського монастир'я. Співом супроводжували богослужіння сестри СНДМ.

СВІТЛИНИ

У своїй проповіді Архиєрей розважив над життям блаженної Йосафати та на її готовності служити Богові та ближнім: "Коли дивимося на життя святих, вони є Божим закликом до нас, вони нас підтримують в повсякденному житті своїм прикладом. Св. ап. Павло говорить, що воля Божа це святість ваша. Ми радіємо і тішимося що серед нашого народу були такі доньки і сини, які слідували за Христом. Це не було просто, вони відрікалися свого, щоб іншим було добре. Хто не готовий терпіти - той не готовий любити. Блаженна Йосафата найперше в житті прославляла Бога. Через цю прославу Бог наділив її чудами. Господь по сьогодні через святих, які прославили Бога своїм життям творить чуда. Жінка яка свого часу сказала своєму серцю, що хоче піти за Христом. За своїх небагато прожитих 50 років вона стільки вчинила, стільки прославила, бо бачила в ближньому образ Божий.

Ми маємо багато прохань і потреб в нашому житті і стоїмо з порожньою рукою і просимо. Але щоб одержати чи досвідчити цієї любові, розпочинаймо прославляти Бога, щоб Його ім'я святилося. Завдання нашого життя ставати подобою Божою". 

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336