possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Петро очолив Різдвяне богослужіння у храмі св. свщмч. Йосафата в Жовкві

У празник Різдва Христового владика Петро (Лоза) очолив нічне богослужіння у храмі св. свщмч. Йосафата в Жовкві.

Моління розпочались Великим Повечір'ям з Литією, також відбулось освячення нового кивоту та відкрито шопку-вертеп.

СВІТЛИНИ

Опівночі архиєрей очолив Божественну Літургію у співслужінні настоятеля храму о. Михайла Ткачіва та сотрудника, о. Віталія Лупія, канцлера єпархії.

В часі Літургії владика виголосив проповідь: «Сьогодні святкуємо свято, у якому до людини приходить Господь. Роздумуючи говоримо: «Господи Ти прийшов до мене, у мій світ, взявши моє тіло, мої потреби, стався людиною, щоб мене за руку підняти до неба». Коли розважаємо про Різдво то бачимо, що Бог захотів прийти до людини. Бог захотів прийти, втішити та просвітити. Він  прийшов в стайні, щоб принести у цей втомлений світ радість. Коли читаємо євангельський уривок про народження Сина Божого, чуємо, що всі в русі, кудись йдуть, щоб пережити народження. Йосип з Марією йде до Вифлеєму, бо був перепис, Ангел звістив пастушками, які почули, що мусять піти до Вифлеєму і знайти Спасителя.  До Христа йдуть мудреці зі сходу, залишивши свої справи, щоб поклонитися Цареві цілого світу. Всі хочуть прийти і побачити прихід Божого Сина на землю.  Сьогодні Бог захотів прийти до мене, щоб мене перемінити і освятити. Бог який був на небі, втішався своєю вічністю, але Йому не було все одно, що робиться з людиною.

Господи, якщо Ти прийшов до мене, чи готовий я йти до Тебе, чи з радістю хочу перебувати з Тобою? В кожному нашому серці зродиться відповідь: «Так Господи, я хочу прийти до Тебе». Свято Різдва - це свято надії, світла та розради, яка додає впевненості в нашому житті.

Нашим привітанням ми хочемо славити Його любов, прославляти Його у своєму житті.

Святкуючи це свято, ми сповідуємо правду і тайну, що «З нами Бог, розумійте, народи, і покоряйтеся, бо з нами Бог». Апостол Павло каже, що якщо Бог зі мною, то хто проти мене. Часом важко на серці, припадімо в ці дні до стаєнки, до ясел і переживімо цю тайну Різдва, а він своєю любов’ю нас огорне, адже кожна людина є улюбленою дитиною Небесного Отця.

Бажаю всім нам радісного і благословенного Різдва. Нехай це свято прославляється нашим співом та колядками. Щоб ми завжди відкривали двері свого серця, бо хочемо щоб в них був мир, щоб цей мир був у наших родинах. Ми так хочемо миру для нашої держави. Бачимо, що нашими людськими силами це важко змінити, але сьогодні до нас приходить Той, хто є  Царем миру. Нехай це свято Різдва принесе нам  мир».

Прес-служба єпархії  

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336