possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Михаїл про першу прощу до мощей св. Миколая в м. Радехові: В обмежуючих, але в обнадіюючих обставинах.

У п'ятницю, 22 травня 2020 р. Б., коли церква вшановує перенесення мощей св. Миколая Чудотворця, у м. Радехів відбулась перша проща. Проща проходила у час карантину з дотриманням карантинних норм. Вірні мали змогу долучитися до прощі за допомогою онлайн-трансляціії на ТРК "Радехів" та "Радіо-Радехів".
 

З нагоди цієї події до парафії св. Миколая у Радехові завітав єпископ Сокальсько-Жовківський Кир Михаїл Колтун. Архиєрей очолив молебень до св. Миколая та звернувся до вірних з духовним словом.

«Ми всі переживаємо час різних пересторог, які  людину обмежують.  Нас тішить, що Бог є доступний кожному, що віра дає нам можливість проникати через усі перешкоди і Господь своєю ласкою через них посилає свої ласки, бо та віра дає нам безперешкодне спілкування з Богом і між нами.  Віра робить наші молитви успішними.

В цей день, коли молимося і заявляємося в житті св. Миколая, який тою самою вірою керувався і Господь бачив його ревність і через нього показав наскільки віра може бути успішною. Стараймося цю віру св. Миколая застосовувати у своєму житті. Ця віра була збагачена набожеством до Пресвятої  Богородиці. Бог вибрав Богородицю для себе!  Чому ми можемо бути далекими до того вибору? Бог довірився їй! Чому ми не можемо довіритись? Св. Миколай  своєю набожністю довірився Пресвятій Богородиці і дістав просвіщення і відвагу в своїй вірі, отримав довір’я до Бога, до себе, що Бог через нього може робити чудесні діла. Господь залишив нам пам'ять чудес своїх, щоб ми коли будемо розвивати нашу віру і ревність у християнському служінні були успішними у молитвах. Нам всім потрібно наслідувати потужну силу віри, яка є найважливішою спадщиною нашого життя, вона нас спонукує до молитви,  жертви та служіння, робить наше життя наповненим та успішним.

Ми сьогодні у наших скромних молитвах, хоч і нас не багато, але багато нас слухає, бачить,  про нас знає. Щоб ми могли через присутність мощей зблизитись з св. Миколаєм.  Щоб ми його мали між собою як того, хто молиться і слухає наших молитов. Заявляємо в цей травневий час до Богородиці щоб св. Миколай  збагачував наше життя вірою і набожністю до Богородиці. Передовсім щоб Божа благодать зберегла кожного в здоров’ї, вірі і служінні.» - із слова владики Михаїла.

 
Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336