possible to make website for free

Пошук по сайту

Відбулася VIII Всеукраїнська проща медичних працівників

Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я 13 червня 2020 року провела VIIІ Всеукраїнську прощу медичних працівників до Крехова, під гаслом: «Моє милосердя змінює світ».

 

Через карантинні обмеження прощу провели у форматі онлайн. Проте фізично взяли участь голови єпархіяльних комісій душпастирства охорони здоров’я, медичні капелани Сокальсько-Жовківської єпархії та інших єпархій, представники медичних працівників.

СВІТЛИНИ

Архиєрейську Літургію очолив владика Степан Сус, куріальний єпископ Києво-Галицького Верховного Архиєпископа УГКЦ.

«Дорогі медичні працівники, а також усі, хто з нами молиться, зокрема, дорогі капелани, ваше покликання є дуже особливим: бути руками Бога у цьому світі. Ви покликані бути руками Божого милосердя і доброти», - наголосив у своєму звернені до медиків архиєрей.

«Наше служіння пов’язане  з великою любов’ю і жертвою. Бо ті, що люблять, також жертвують, і вони потребують підтримки. Нехай, Господь завжди береже нас у своїй ласці і благодаті, щоб ми ніколи не опускали своїх рук. Щоб ми ніколи не чули втоми, але відчували те, що відчув цей хірург під час операції: Бог є зі мною, Він  веде моїми руками, щоб я робив добро і зціляв людей у цьому світі”, - побажав владика Степан.

По закінчені Святої Літургії до медичних працівників з вітальним словом звернулася Голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я сестра Севастіяна Карватська:

«Від імені Патріаршої Комісії у справах охорони здоров’я щиросердечно вітаю вас на цій восьмій Всеукраїнській прощі медичних працівників. Цього року, у час великих і важких обставин війни, політичної непевності, економічної кризи та тривалої пандемії милосердний Господь зібрав нас, безпосередньо і через посередництво інтернет-трансляції, перед Верхратською чудотворною іконою Пресвятої Богородиці в старовинному монастирі отців Василіян у Крехові», - зауважила сестра Севастіяна

«З нагоди цієї прощі, з усього серця всім медичним працівникам – лікарям, фармацевтам, молодшому персоналу, працівникам медичних установ, а, оскільки цей рік – рік медичної сестри, то особливо всім фахівцям цієї професії: жінкам і чоловікам – бажаємо насамперед рясного Божого благословення за молитвами Пресвятої Богородиці і святих, а також міцного здоров’я, життєвого благополуччя, сімейного щастя. Запевняємо про постійну молитву за вас і окремо бажаємо поваги і розуміння з боку керівництва, пацієнтів та суспільства, щоб ваша праця була адекватно оцінювана та відповідно оплачувана, а ви отримували від своєї праці задоволення і духовну радість», - побажала Голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я.

Медичним працівникам вручили подяки від Блаженнішого Святослава Отця і Глави УГКЦ.

За матеріалами Департаменту інформації УГКЦ

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336