possible to make website for free

Пошук по сайту

Храмовий празник та дияконські свячення у катедральному храмі

У недію, 12 липня 2020 р. Б., в день святих первоверховних апостолів Петра і Павла свій храмовий празник відзначив катедральний собор у Сокалі. Архиєрейську Божественну Літурію очолив Правлячий Архиєрей Сокальсько-Жовківський Кир Михаїл у співслужіні владики Петра, єпископа-помічника та духовенства собору. Співом супроводжував богослужіння хор «Орфей». У часі Літургії відбулись дияконські свячення Павла Іванця, випускника Івано-Франківської Духовної семінарії.

СВІТЛИНИ

Владика Михаїл виголосив проповідь, у якій роздумував над вірою: «З нашою вірою ніщо матеріальне не може зрівнятися. Віра – це наріжний камінь нашого життя. Щоб впевнено жити і відкривати цінність нашого життя, потрібно мати віру, яку Господь дав нам для життя, щоб ми її берегли, незважаючи на всілякі загрози, які зустрічаються в нашому житті. Наскільки віра може відкрити ширину, висоту і глибину нашого життя, адже ціннішого за життя у світі немає, як і ціннішого ніж віра для життя немає. Наше життя змотивоване вірою в Ісуса Христа через слова віри – «Петре, ти скала, на тобі збудую Церкву і сили адові тебе не здолають»! Церква, яка збудована на цій скалі – свята.

Ми проходимо через різні випробування, але залишаємося вірними нашій Українській Греко-Католицькій Церкві, яка є на цій скалі побудована і ми є учасниками цієї Церкви, тілом цієї Церкви. Наша Церква впродовж століть свідчила свою вірність на камені апостола Петра. Скільки прийшлось перетерпіти, скільки переслідувань, мучеництва і смертей? А Церква від цього Христового знамення не відступила.

Ми набираємо впевнення у вірі і в сьогоднішніх переживаннях, але найбільша пересторога –  не втратити любові до Бога і ближніх. Ми маємо завдячувати Богові і свідчити свою любов до Нього за те, що дає можливість єднатися у його Євангелії. Може ми ще не маємо такої віри щоб йти по воді, як Петро, але Господь хоче щоб ми йому довірились як апостоли.  

Пресвята Богородиця на самому початку довірилась Богові і Слово стало тілом. Стараймося з такою вірою довірятися Богові і дякувати за дар життя і Церкву, за те, що через неї можемо з Богом єднатися на землі.»

Владика Михаїл привітав владику Петра з іменинами та з другою річницею єпископської хіротонії.

Також із вітальним словом до парафіян храму звернувся владика Петро, у якому зазначив ще одну важливу подію – 20 років від створення Сокальської єпархії.

Святкові богослужіння завершились многолітям та молитвою за Україну.

Прес-служба єпархії  

Світлини: Дмитро Дем’янів  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336