possible to make website for free

Пошук по сайту

У Києві відбулося чергове засідання Ради у справах душпастирської опіки при МО України

У четвер, 6 липня 2017 року, в Центральному будинку офіцерів, що в Києві, відбулося чергове засідання Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України.

Українську Греко-Католицьку Церкву на зустрічі представили керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України владика Михаїл Колтун і заступник керівника о. Любомир Яворський (секретар Ради).

На засіданні учасники обговорили актуальні питання військово-релігійного співробітництва. Зокрема представник Генерального штабу України полковник Олександр Герус розповів про стан та основні виклики першого етапу комплектування посад військових капеланів представниками Церков та релігійних організацій. Він зазначив, що загалом було виділено 66 посад для військових капеланів. З них 17 – для священнослужителів Української Греко-Католицької Церкви. Зараз відбувається підготовка до другого етапу введення посад військових капеланів.

Нагадуємо, що Рада у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України є представницьким міжконфесійним консультативно-дорадчим органом, що діє на громадських засадах при Міністерстві оборони України. Діяльність Ради ґрунтується на засадах рівності, поважного ставлення до внутрішніх настанов і традицій усіх офіційно діючих в Україні релігійних організацій.

Прес-центр Департаменту Патріаршої курії УГКЦ

у справах душпастирства силових структур України

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336