Пошук по сайту

У свято Вознесіння ГНІХ владика Петро молився у прокатедральному храмі м. Жовкви

У свято Вознесіння 28.05. 2020 р.Б., владика Петро очолив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі св. свщмч. Йосафата м. Жовкви. 

СВІТЛИНИ

"Сьогодні маємо нагоду розважити, що небо стало до нас близько у присутності Христа, який прийшов з неба, про це ми розважали у Різдві, а сьогодні єднається з небом. Що це є небо? Господь проповідував народові, що Царство Небесне наблизилось, Царство Небесне вже серед вас, але ще не в повноті. Що ж це є Царство Небесне? Це той стан чи переживання, що Господь дарує мені спасіння,  визволяє від клопотів і проблем, що я відчуваю себе щасливим. Наша дорога і ціль - є небо, осягнення нашого спасіння, яке Бог дарує кожній людині.  Ми маємо багато перешкод і запитань, чи ми гідні бути в небі. Відповідь нам дає Господь - Я прийшов не до праведних, а до грішних, здорові лікаря не потребують - лише хворі.

Говорячи про Царство Небесне знаємо, що ці закони вже в нас присутні коли уникаємо зла і хочемо творити добро по відношенню до себе і ближніх. Коли дивимося на наші відносини в сім'ї, на роботі, з сусідами то бачимо, що сам стан любові є для нас природнім, але як щось є погане і приносить неспокій, ми це окреслюємо, як присутність пекла на землі. Коли живемо в злагоді і мирі, ми переживаємо в щасті - тут починається небо. Кожного з нас Господь чекає щоб ми перебували з ним у небі.  Господь навчає прощати і любити!

Ці кроки і думки нас надихають щоб йти за Тобою, Господи, бо Ти сказав, що до кінця віку з тими, хто є з Тобою. Я це небо хочу вже тут. Я можу його переживати тоді, коли вдивляюся в Твою особу і  хочу йти за Тобою, слухати Твої слова і навчання, щоби самому переживати цей мир і спокій, бути тим, хто цей мир розповсюджує там, де він живе і працює і там, де його бракує." - із проповіді владики Петра.

Прес-служба єпархії  

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336