Пошук по сайту

Розповідь про участь у різдвяному фестивалі «Хори ангельські співають»

Вокальний гурт катехитичної школи храму святого Миколая м. Камянка-Бузька у супроводі о. Юрія Мовчана взяли участь у різдвяному фестивалі «Хори ангельські співають».

Розповідає Дарина-Марія Грицишин, учасниця фестивалю:

«6 лютого мені випала можливість разом зі своїм квінтетом, до складу якого входили: наш керівник Олексій Шпирка – студент третього курсу музичного училища ім. Людкевича, Катерина Басюк, Ангеліна Іжик, Діана Чупа і я –Дарина-Марія відвідати фестиваль «Хори ангельські співають», який присвячений Року Божого Милосердя.

Цей фестиваль проходив у Бродах. Перше враження про містечко було позитивним. Воно дуже схоже на Кам’янка-Бузьку, хоч я і бачила лише частину цього міста. Все це дійство відбувалося у храмі Воздвиження Чесного Хреста, який, відверто кажучи, був дуже холодним, особливо коли сидіти у самій вишиванці та спідничці годину, очікуючи свого виходу. Але, тим не менше, храм був дуже красивим і великим. Там ще кружляв дух Різдва і у всіх був чудовий, святковий настрій, незважаючи на незначне хвилювання. Нашим провідником і наставником був отець Юрій Мовчан - настоятель храму Святого Миколая, який хвилювався, мабуть, ще більше ніж ми, вірив в нас і палко вболівав. Ми дуже вдячні йому за супровід і його присутність, нам це було дуже потрібно. Для нас була велика честь представляти своє місто і свою рідну церкву. Слухаючи інші колективи, я переконалася, що Україна – найспівучіша нація в світі.

Всі колективи були дуже талановитими і достойними. У всіх були професійні обробки відомих колядок і всі їх виконували просто чудово. Я отримала велике задоволення від того, що змогла послухати інших і, водночас заспівати разом зі своїм квінтетом дві чудові колядки: «Бог ся рождає» і «Свята ніч, тиха ніч», яка прозвучала в оригіналі, адже зробив обробку цієї колядки наш керівник – Олексій Шпирка. Мушу зізнатись, ми навіть не очікували, що інші колективи будуть такими обдарованими. Щиро тішуся, що в нас така талановита молодь і що Україна має справді чим гордитись».

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336