Пошук по сайту

Представники церковних братств ознайомилися з «Парафіяльним правильником»

У світлу суботу, 7 травня, до Ювілейного храму св. Йосафата м. Жовкви, відбулася проща представників церковних братств парафій Жовківського деканату та робоча зустріч по ознайомленні з «Парафіяльним правильником».

Представники церковних братств, серед яких були: катехити, скарбники, паламарі та інших парафіяльних служінь, взяли участь у Святій Літургії та прийняли Святе Причастя. Святу Літургію звершували: протопресвітер Жовківський о. Ярослав Петруха та священики деканату. Після прочитаного Євангелія о. Михайло Ткачів, настоятель храму, наголосив про духовне значення Ювілейного храму у проголошеному Святішим Отцем Року Божого милосердя та про умови отримання повного відпусту.

Після Святої Літургії, священики деканату та присутні представники, у приміщені катехитичної школи при храмі Серця Христового, ознайомилися з положеннями «Парафіяльного правильника». Найперше виступив перед представниками церковних братств член робочої групи по стратегії розвитку УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» о. Михайло Гарват, який розповів про завдання для нашої Церкви на сьогодні та перспективи для розвитку в контексті парафіяльного життя. Згодом о. Володимир Коткевич, протосинкел єпархії, розповів про зміст «Парафіяльного правильника» та провадження його в життя парафії.

Опісля, о. Ярослав Петруха, протопресвітер Жовківський, розповів про положення (створення) виборів у парафії пастирської та екомічної ради. На закінчення зустрічі о. Ярослав подякував усім присутнім представникам церковним братств за їх жертовне парафіяльне служіння та побажав нових успіхів у працях для духовного зростання парафій та загалом для розвитку нашої УГКЦ. На згадку про таку зустріч усі представники отримали у подарунок молитовник.

Повідомив о. Ярослав Петруха, декан Жовківський

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336