Пошук по сайту

«Дерев’яні церкви в культурному ландшафті», - круглий стіл у Старій Скваряві

20 травня 2016 року в храмі св. Архистратига Михаїла - Музеї «Староскварявський іконостас XVI – XVIII ст.» с. Стара Скварява Жовківського району відбувся круглий стіл на тему: «Дерев’яні церкви в культурному ландшафті».

Сокальсько-Жовківську єпархії представляли: отець-протосинкел Володимир Коткевич, отець-синкел Степан Макар, о. Ярослав Петруха, голова єпархіальної сакральної комісії, та о. Василь Батюк.

Отець Степан Макар, настоятель парафії с. Стара Скварява, наголосив на важливості співпраці держави і релігійних громад по збереженні сакральної архітектури. Настоятель парафії розповів про досвід повернення іконостасу до старовинного храму у Стару Скваряву і створення в нім музею, що дало для сакральної пам’ятки нове життя.

Отець Василь Батюк, настоятель храму Пресвятої Трійці у Жовкві, виголосив доповідь про Проблеми використання церкви, вписаної в реєстр пам’яток ЮНЕСКО.

Круглий стіл, організований науковцями і фахівцями музейної справи, мав за мету донести до громадськості питання пов’язані із дослідженням дерев’яних церков, усвідомити стан збереження, окреслити коло проблем та визначити шляхи їх вирішення.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336