Пошук по сайту

Святинями Прикарпатського краю

11 лютого 2017 року Божого парафіяни с. Хитрейки Рава Руського деканату вже традиційно відбули різдвяну прощу до духовних святинь Івано-Франківщини.

СВІТЛИНИ

Організатором поїздки виступив адміністратор парафії о. Роман Малькевич. Близько 50 осіб відклали усі свої справи та присвятили цей суботній день для свого особистого духовного розвитку.

Першою зупинкою прочан стала Івано-Франківська Духовна Семінарія. У фоє семінарії, прочан із Жовківщини радо зустрів прот. Олесь Будзяк, ректор ІФДС. Отець-ректор привітав гостей, разом із ними заколядував та провів коротку екскурсію Семінарією. Під час екскурсії о. Олесь не тільки показав де живуть і моляться семінаристи, а й розповів про історію утворення а також відновлення семінарії.

Згодом, у семінарійному храмі був відслужений Молебен до Христа Чоловіколюбця, який очолив керівник паломницької групи. Після молебню о. Роман висловив слова подяки, за такий теплий прийом. У своєму зверненні він сказав: «Я тут почуваюсь як у себе вдома, бо тут я є своїм серед своїх…»

Опісля о. Роман усіх благословив мощами свщмч. Йосафата, які постійно перебувають у семінарійному храмі, а о. Олесь помирував гостей єлеєм, освяченим на мощах свщмч. Йосафата, покровителя семінарії.

Також прочани мали змогу побачити начальний корпус Івано-Франківської Архиєпархії, де навчаються брати-семінаристи, дяки та катехити не тільки з Івано-Франківщини, але й з майже усіх куточків України, який показав брат Василь Рубльовський, студент 3 курсу і наш земляк з с. Сулимів.

Наступним місцем, яке відвідали Хитреяни, став монастир отців Василіян у с. Погоня, Тисменицького району. Тут всі мали змогу помолитись перед чудотворною іконою Матері Божої Погінської, прослухати цікаву історію походження цього Марійського центру, яку провів о. Никодим Горилюк ЧСВВ та досхочу наколядуватись, вдихаючи свіже прикарпатське повітря.

Останнім місцем куди завітали, стала Гошівська обитель отців Василіян. Приклонившись перед чудотворною іконою та побувавши на Святій Літургії, екскурсією завершили свою поїздку.

Повідомила Ірина Чапляк, бібліотекар с. Хитрейки

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336