Пошук по сайту

У Хитрейках перебували мощі блаженної Йосафати

5 квітня у парафію Успіння Пресвятої Богородиці с. Хитрейки Рава Руського деканату завітали Сестри Служебниці Непорочної Діви Марії з Жовківського монастиря, які привезли із собою часточку мощей блаженної Йосафати Гордашевської, співзасновниці цього монашого згромадження.

СВІТЛИНИ

В цей святковий хоча і робочий день вірні парафії та її гості, спішили, щоб приклонитися перед мощами блаженної. Процесійно громада разом із свої духовним наставником із храму вирушила на вулицю, де під церковні дзвони зустрічали дорогих гостей.

На Божественній Літургії чисельно приступили до Євхаристії багато вірних. Відтак був Молебен до Йосафати Гордашевської в наміренні за численні покликання до монашого життя, що супроводжувався монашим співом. Це додавали особливого молитовного настрою. Зворушлива історія життя преподобної Йосафати, виголошенна с. Дарією, благословення мощами та мирування, все це до глибини душі заторкнуло не одну людину.

На завершення о. Роман Малькевич, настоятель парафії, склав на адресу монахинь щирі слова подяки, за дар покликання на який відгукнулись, за місію, що несуть у світ, побажавши найважливішого - осягнення святості на дорозі монашого життя.

Повідомила Ірина Чапляк, бібліотекар с. Хитрейки

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336