Пошук по сайту

В Нестаничах відсвяткували 205-ту річницю з дня народження о. Маркіяна Шашкевича

У храмі Різдва Пресвятої Богородиці с. Нестаничі Радехівського деканату вшанували о. Маркіяна Шашкевича, який був душпастирем цієї парафії 1838-1841 роках.

Була відслужена Свята Літургія і Панахида у супроводі державної академічної чоловічої хорової акапелли України "Дударик", під диригуванням Дмитра Кацал. Активним організаторами заходу були: Тарас Квасниця (колишній співак акапелли), професор, доктор математичних наук Петро Сікорський, який написав вірш присвячений о. Маркіяну. До свята також долучилися голова Радехівської РДА Тарас Калита, заступник голови Радехівської РДА Ігор Мельник, голова Радехівської районної ради Марія Климочко та Йосип Семенович Парубочий.

Служба Божу служили о. Руслан Крищук і о. Ігор Дубан. Отець Руслан виголосив проповідь про добру спадщину о. Маркіяна. З вступним словом до гостей свята звернувся директор вузлівського коледжу Петро Сікорський, наголошуючи на незламній волі та любові Шашкевича до української мови, держави та народу. Вірші Шашкевича продекламували діти та молодь с. Нестаничі. Надалі свято супроводжувалося патріотичними піснями у виконанні хорової акапелли "Дударик". 

На завершення парафіяни склали щирі слова подяки колективу, за гарний спів і за те, що вони знайшли можливість, щоб приїхати в село де служив о. Маркіян Шашкевич.

СВІТЛИНИ

Повідомив Ігор Дубан

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336