Пошук по сайту

У Радехові відбулися еко-реколекції для молоді

6 березня у храмі св. Миколая м. Радехова відбулися еко-реколекції для молоді на тематику Богом сотвореного світу і збереження Його дарів.

Розпочалися реколекції Божественною Літургією, під час якої священики помолилися, взиваючи про дари Святого Духа для більш дієвого вияву нашої віри у щоденному житті. Після Літургії о. Юрій Михалюк, декан Радехівський, представив вірним референта Бюро УГКЦ з питань екології на теренах Сокальсько-Жовківської єпархії – о. Тараса Дзьобу, який виголосив вірним науку про нашу відповідальність перед Богом за світ, у якому живемо.

Після Літургії друга частина реколекційної науки була для учнів та вчителів з усіх шкіл міста. На початку зустрічі до присутніх звернувся о. Юрій Михалюк. Він подякував правлячому архиєреєві Михаїлу за надану нагоду долучитись до екореколекцій, висловив побажання доброго проведення наук, поблагословивши всіх присутніх.

Розпочав реколекції о. Тарас, всім присутнім він представив екологічний вимір історії спасіння від самого початку створення людини. На проекційному екрані учасники реколекцій змогли побачити, як ми, люди, змінюємо цей світ і то, інколи, не в кращий бік. І найголовніше – яку відповідальність ми за це несемо перед Богом за таке невідповідальне ставлення до створіння.

Змогли школярі також побачити на простих життєвих прикладах, як наша байдужість відбивається на житті нашому і на створіннях видимої і невидимої природи.

Після презентації о. Тараса до молоді звернувся о. Петро Микитюк – референт з питань екології Радехівського деканату, який привідкрив молоді екологічний вимір Великого посту.

Наприкінці до всіх присутніх звернувся настоятель храму о. Володимир Царик, подякувавши за увагу і співпрацю, отець висловив побажання доброго сприйняття і збереження почутого на добро нашої природи.

Повідомив о. Петро Микитюк, екореферент Радехівського деканату

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336