Пошук по сайту

Про Тиждень духовності у Бродах

У Бродівській ЗОШ І-ІІІ ст. №4 парафії Старі Броди церкви Собор Пресвятої Богородиці і святої первомуч. Теклі з 13 по 18 березня відбувся Тиждень духовності.

СВІТЛИНИ

Кожен навчальним день розпочинався зі спільної молитви учнів, батьків та педагогів під проводом духовного наставника школи о. Івана Вихора у різних наміреннях (за успішне навчання, вибір життєвого стану, за родини, нашу Батьківщину тощо). Опісля діти мали нагоду зачерпнути з катехитичних наук та притч, які вміло провадили священик та вчителі християнської етики.

Учні не лише насичувалися духовними зернами, а й виявляли свої здібності у сценках. Також школярі мали годину спілкування та роздумів про 10 Заповідей Божих, на яких ділилися своїми думками та знаннями. Цікавинкою став духовний кінозал, де вихованці школи перегляди повчальні відеоролики та притчі.

Однак, неможливо обмежити Тиждень духовності лише до класних кімнат та коридорів, адже першим навчальним класом, перефразовуючи слова Блаженнішого Святослава, є храм. Саме тому у середу в парафіяльному храмі відбулася Хресна дорога для учнів 1-5 класів, яку провадили батьки та діти, а в п’ятницю – для учнів 6-11 класів. Проте, цей поділ був відносним та стосувався лише запропонованих роздумів, пристосованих до віку.

Під час Тижня духовності вчителі та учні поглиблювали свої знання, які стосуються живої віри і справжнього християнського життя. Таким чином, Тиждень духовності став доброю нагодою для всіх учасників навчального процесу пригадати те, що Бог є завжди поруч із нами, супроводжуючи у кожній нашій діяльності та освячуючи її. Ми не можемо свідчити про своє християнство лише у неділю в храмі на спільній Божественній Літургії, але повинні нести Христове світло у місця свого служіння, праці та навчання, випромінюючи славу Божу та демонструючи Радісну Вістку Божої любові до кожного.

Повідомила Марія Вихор

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336