Пошук по сайту

У Червонограді відбувся чисельний регіональний збір спільнот "Матері в молитві"

Нещодавно регіональний збір спільноти “Матері в молитві” скликав чисельно - понад 300 членкинь - із Сокаля, Поториці, Жвирки, Опільська, Забужжя, Яструбич, Горбкова, Сільця, Гірника, Межиріччя і, звичайно, з Червонограда.

Актова зала церкви св. Йосафата була переповнена одухотвореними обличчями, радістю і втіхою від спільної молитви. Розпочали збір старовинною молитвою до Матінки Божої. Її змовила найстарша за віком і котра найдовше перебуває у спільноті 82-річна Михайлина Ярославцева. Вона, до речі, виховала у молитовному служінні дочку, котра обрала життєвий шлях в монашество. Спільно продовжили молитву за мир і спокій у країні, за зміцнення родин, християнське наставлення дітей.

У притишеній залі прозвучали свідчення членкинь про те, як щира спільна молитва творила диво в їх житті, змінюючи його на краще. Сестра Ольга Осіїк прочитала на загал нового вірша - посвяту спільноті “Матері в молитві” від свого брата Юрія Хоми.

Уважно усі слухали проповідь - науку духовного наставника спільноти Василя Палчинського про безцінну оповідь зі щоденника монахині Ковальської, місіонерки, яка мала дар спілкування з Ісусом.

Здійснили того дня і молитовний хід із квітами в руках до фігури Божої Матері на бульварі Шухевича.

- Матінка Божа за своє життя дуже любила квіти, - сказала слугиня Надія Смук, - тому кожна з нас йшла до Неї з квіткою і відкритим серцем. А ще натхненно співали прославлення до Бога і Матері Божої.

Відбулася посвята фігури Богоматері. Найактивніші сестриці Надія Смук, Олеся Пшеничко, Анна Івать та Марія Возняк заспівали старовинну пісню до Матері Божої “О, Маріє”. Відправили і співану вервичку до Божого Милосердя, адже 2016-ий - рік Божого Милосердя. 7 стрітенських свічок, що символізували 7 болей-мечей Матінки Божої отримали семеро членкинь. Кожна із запаленою свічкою висловила свої болі і сподівання Матері Божій, а усі спільно молилися “десяток” із вервиці. Протягом наступних семи тижнів кожна із обраних жінок має розповісти, які зміни відбулись у тому наміренні, яке прохала і з яким звернулась.

Одухотворено виконали членкині й дві авторські пісні п. Юрія, одна з яких - посвята Матері Божій, друга стане гімном спільноти “Матері в молитві” при парафії св. Йосафата. Прийняли усі учасники збору й мировання від духовного наставника о. Василя Палчинського та образки чудотворної ікони Кристинопільської Матері Божої.

Повідомила Світлана РАТУШНЯК

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336