Пошук по сайту

Відзначення 120-ї річниці храму Різдва Пресвятої Богородиці у с. Маркопіль

З нагоди 120-ї річниці побудови храму, в с. Маркополі Бродівського району, в неділю 24 вересня,Преосвященний Владика Михаїл Колтун у співслужінні священиків очолив Архиєрейську Божественну Літургію.

Адміністратор храму о. Василь Гершон разом з парафіянами, урочисто зустріли та привітали  Владику Михаїла з короваєм, теплими словами, усмішками і сльозами радості на очах.

СВІТЛИНИ

Особливість Архиєрейської Святої Літургії простежувалася вже від самого початку. Вдягання єпископських риз, виголошення дияконом відповідних молитов, благословення свічками, тексти нових пісень у виконанні церковного хору – це ті моменти, які, багато наших парафіян мали змогу побачити і почути вперше у житті. А відправа Божественної Літургії наповнила наші серця відчуттям Божої благодаті  та творила атмосферу духовної радості. І навіть проблеми з електричним освітленням, які виникали через погодні умови, не могли стати на заваді цим особливим відчуттям (з листа парафіянки Марії Рудак).

У своїй проповіді Архиєрей наголосив на особливості свята Різдва Пресвятої Богородиці, Божої Матері, яка є нашою заступницею і помічницею в усіх проханнях.«Господь кожному дає таланти в різній кількості, а Пресвятій Богородиці дав повноту Божої Ласки. Кожен з нас є відповідальним за свої таланти і повинен примножувати їх та ними служити іншим, служити Церкві, служити Богові. Ісус говорить: «що ви ближньому зробили, те ви й мені зробили» (пор. Мт. 25, 40). 

«Господь перелив в серце Пресвятої Богородиці всю свою доброту, і тією добротою хоче поділитися й з нами Богородиця сьогодні з нами святкує, тому все, що ми просимо в неї, просімо з вірою. Просімо зокрема дару миру та любові в нашому житті, бо коли ми будемо мати мир в своєму серці, то будемо його дарувати іншим, ми будемо тим миром ділитися та збагачувати його. 

Тут, в Маркополі, де Пресвята Богородиця має свою осілість, виражену через Її чудотворну ікону, ми молимосяі просимо заступництва для України, для наших воїнів – захисників, миру для нашого народу та кожної родини, за цілу Церкву, за все життя, що є на землі…» (Зі слова Преосвященного Владики Михаїла). 

Після Святої Літургії усі присутні мали нагоду почути авторський вірш Лаврін Г.М. написаного з нагоди ювілейного святкування.

На закінчення святкувань Владика Михаїл подякував парафіянам за активну участь парафіяльному житті та всіх присутніх окропив освяченою водою.

Прес-служба єпархії

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336