Пошук по сайту

У Дублянському деканаті відзначили День богопосвячених осіб

15 лютого 2016 року в храмі св. Симеона Богоприємця села Звертів Дублянського деканату єпископ Михаїл Колтун освятив новий престіл, проскомидійник, семисвічник, тетрапод та звершив Божественну Літургію.

У святковому богослужінні взяли участь священики деканату на чолі з протопресвітером – о. Ігорем Боднарем, які разом з арихиєреєм, відзначили День богопосвячених осіб.

Єпископ у проповіді наголосив, що завдяки Хрещенню кожен з нас став «богопосвяченим» і кожному треба плекати віру подібно до праведного Симеона, Пресвятої Богородиці і «тоді по нашій вірі воздасться нам». «Цей день є Днем богопосвячених людей. Не тільки священиків, монахів, монахинь, але ми також Богу посвячені, бо на хрещенні прийняли Його подібність. В нас відтворюється, оживає Його ласка, через наше виконування заповідей Божих та Євангельських слів, які мають мати місце в нашому житті». «Ми, подібно як праведний Симеон, живемо тим очікуванням, щоб наші бажання могли сповнитися в нашому житті. І сьогоднішнє свято засвідчує, що місія Ісуса Христа не змінилася: коли ми молимося, очікуємо, сподіваємося, то наші очікування сповняться, тільки не сумніваймося, а поручаймося себе Богові як Симеон. Пам’ятаймо: Христос не залишає нас і запевняє нам свою ласку, свою найбільшу силу», - зазначив проповідник.

Говорячи про освячення нових церковних предметів, єпископ зазначив: «Ми, в цей храмовий день Стрітення Господнього, ці надбання, які ви представляєте Богові – освячуємо, щоби наші молитви і очікування могли ставатися, заручаючись Божим благословенням». Далі владика похвалив настоятеля парафії о. Романа Кравця, кажучи: «В останньому часі ви маєте молодого священика, який справді відповідає вимогам і якостям, щоб ви могли освячуватися дією цієї Божої благодаті, яка сходить через його служіння на усіх вас».

Освячуючи свічки, архиєрей побажав усім присутнім «йти за тим світлом, яке засвітив Христос у нас. Щоб ми знали своє покликання до того світла та за ним йшли. Щоб ми не перебували в темряві, щоб не втрачали сил на непотрібні справи, але щоб нас це світло вело і щоб кожен з нас був тим світлом, щоб могти впевнено йти тою дорогою, на якій Господь є з нами».

Після богослужіння для духовенства і семінаристів, молодий священик Михайло Морозовський, виголосив доповідь: «Молитва у житті та служінні Церкви», на основі реферату, який він приготовляв готуючись до свячень в Єпархіальному управлінні в м. Жовква.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336