Пошук по сайту

110 років храму св. арх. Михаїла в Зашкові

110 років, або вже п’ять поколінь вірних розбудовує, прикрашає, дбає та молиться в храмі св. арх. Михаїла в Зашкові.

СВІТЛИНИ

Цьогоріч на святкування парохіяльного празника до с. Зашкова з пастирським візитом завітав Владика Ігор Возьняк, Архиєпископ і Митрополит Львівський. Митрополит освятив нове малювання храму. В день ювілею в храмі відслужили Утреню, Архиєрейську літургію, було освячення води та обхід довкола церкви. Митрополита зустрічали учні Катехитичної школи ім. о. В. Мармаша с. Зашкова квітами, історією храму у віршах, яку спеціально готували до ювілею, з короваєм та теплими, щирими привітаннями. Парохіяни разом з Марійською та Вівтарною дружиною храму чекали на митрополита біля церкви.

Митрополит Ігор Возьняк говорив проповіді на основі старозавітніх уривків, у яких згадано про ангелів, щоб більше роз’яснити природу ангелів та їхні дії стосовно людей. Зокрема, коли ангел став другом та проводирем Товії; коли ангел вигубив в асирійському таборі 185 тис. осіб, що описано в книзі Хронік; коли він з’явився пророку Іллі, слугині Агар. Під час проповіді архиєпископ наголосив: «Бог дав ангелів людям у поміч. Господь послуговується ангелами, бо вони його слуги» і пригадав слова небесного ангела: «Молитва з постом – річ добра, але молитва з милостинею ліпше, краще нагромаджувати милостиню і добрі діла». Під час святкування владика пригадав про 10-ту річницю Помаранчевої революції та 3-тю річницю Революції Гідності, яку вшановували цього дня, і побажав, щоб Господь наповнив наш народ миром.

До цієї дати парохіяни разом з їхнім понад 25-літнім парохом о. Володимиром Грицайком постарались подбати в храмі і довкола нього. Від часу останнього ювілею – століття храму: відкрито каплицю Покрову Божої Матері в приміщенні нової дзвіниці, збудовано дочірню церкву у с. Завадові – Храм Пресвятої Борогородиці Володарки України, зроблено новий настінний розпис храму, відреставровано образи та ікони, які написав відомий львівський митець О. Курилас, встановлено систему підігрівання підлоги храму, відкрито катехитичний клас, вимощено бруківкою подвір’я. У наступні роки зашківчани продовжуватимуть роботи з огорожею та благоустроєм довкола храму та цвинтаря.

Олеся Пастущак. Світлини автора

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336