Пошук по сайту

Свято коляди у Звертові

Єдиною дружньою родиною – жителі села Звертів, гості з навколишніх сіл ще раз зібралися разом, щоб наповнити серця, як і дорослих так і дітей таємничою різдвяною радістю 29 січня 2017 року.

СВІТЛИНИ

Організатором свята був парох церкви Симеона Богоприємця о. Роман Кравець. Різдво завжди вважалося особливим святом і споконвіків супроводжувалося різноманітними традиціями і звичаями, пов'язаними з його святкуванням. Змінюються часи, але традиції святкування і символічність різдвяних днів залишаються незмінними. Коляда, переходячи з покоління в покоління, є отим чистим джерелом, яке наповняє людські серця щедрістю і добротою, тим самим наближаючи їх до Бога. Незамінними на святі є господар та господиня. У цих ролях побували Гриб Петро та Здобиляк Катерина.

Радість, доброзичливість, оптимізм, який дарують нашому народові колядки прозвучали у виконанні молодіжного ансамблю жителів села, керівником якого є Вихопень Зор’яна. Привітати присутніх на святі прийшли їхні діти різноманітними святковими віншуваннями. Не обійшлося і без жартів, а це сценка у виконанні Паночко Ганни та Попитак Ольги.

«Дай, Боже, щоб весела коляда лунала аж до Стрітення Господнього і вселяла надії на світле майбутнє».

Повідомила Галина Іванівна Недомірко, директор школи

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336