Пошук по сайту

З’їзд вівтарних дружин відбувся у Лопатинському деканаті

13 серпня, згідно програми Катехитичної комісії єпархії, у смт Лопатин відбувся з’їзд вівтарних дружин Лопатинського деканату.

У заході взяли участь 52 вівтарники. Головною темою зустрічі була постать праведного митрополита Шептицького та гасло «Митрополит Андрей – мій Тато, у нього навчитись хочу я багато». Молитовна зустріч розпочалась у храмі Успіння Пресвятої Богородиці із Літургії, яку очолив отець мітрат Богдан Левицький у співслужінні о. Василя Ждана та о. Івана Михайлюка. В часі богослужіння прислуговуючі мали можливість приступити до таїнства Покаяння, у якій їм мали можливість послужити о. Назарій Дячок та о. Руслан Крищук.

Після євангельського читання о. Богдан сказав коротку катехитичну проповідь, у якій наголосив на тому, що кожен який прислуговує – має бути добрим прикладом не тільки у храмі, але і школі та вдома.

Всі прислуговуючі приступили до Таїнства Євхаристії. Після завершення спільної літургійної молитви учасники з’їзду мали можливість послухати життя праведного митрополита Андрея, яке їм представив семінарист бр. Тарас Данчук. Також після цього було звернено увагу на те, як має поводитись вівтарник у церкві в часі богослужінь.

Також дітям було представлено художній фільм «Владика Андрей», під час якого вони змогли краще усвідомити постать Великого Митрополита. Після фільму, діти разом із о. Василем Жданом підвели підсумок зустрічі, де ще раз пригадали свої обов’язки найперше перед Богом та церквою, де вони здійснюють своє дитяче, але таке важливе служіння.

Повідомив о. Василь Ждан

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336