Пошук по сайту

В Олеському деканаті відбулася екологічна місія

На початку Великого посту в Олеському деканаті с. Тур’є відбулася екологічна місія, у якій взяли участь учні, вчителі та парафіяни даного села.

Захід розпочався з молитви у Тур’янській школі. Місцевий священик Юрій Колачник представив екореферента Олеського деканату о. Юрія Годіся, який в свою чергу провів дану ініціативу.

Дітям було запропоновано переглянути презентацію на тему: «Екологічна місія для порятунку всього створіння», учні почули про те, яким великим злом є екологічний гріх, а також відбулася жвава дискусія між дітьми і священиком про виклики і завдання, перед якими ми стоїмо. Активні учасники отримали заохочувальні призи, які їм вручив священик-екореферент, а шкільна бібліотека поповнилась новими екологічними виданнями. В свою чергу директор школи п. Романів Марія Іванівна подякувала за дану місію і висловила готовність до подальшої праці в екологічно – духовній сфері.

Продовження екомісії відбулося у храмі Свв. Безсрібників Косми і Дам’яна УГКЦ, де священики з вірними помолилися екологічну Хресну дорогу, після якої о. Юрій провів науку на тему: «Відповідальне ставлення до Богом сотвореного світу» і також для парафіяльної бібліотеки були подаровані ековидання: «Екологічний дороговказ» і «Екологічна Хресна дорога».

Наприкінці священик Юрій Колачник подякував екореференту за науку і усім вірним за те, що відкликнулись і прийшли до храму, щоб спільно помолитися і послухати науку, а найголовніше побажав усім втілити її в життя.

Повідомляє Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336