Пошук по сайту

Підкамінського декана привітали з 15-річчям священства

20 червня у храмі Успіння Пресвятої Богородиці смт Підкамінь звершено Архиєрейську Літургію з нагоди відзначення 15-річчя священичого служіння о. Михайла Бакая, протопресвітера Підкамінського деканату та адміністратора Підкамінської парафії.

Преосвященний владика Михаїл Колтун, говорячи про дар священичого служіння о. Михайла, зазначив: «Бути священиком – це приносити жертву «за всіх і за все», ділитися цією благодаттю з усім народом, зі всім сотвореним світом... Твоє священство, яке ти сьогодні святкуєш, тобі щораз поширює кругозір «від небес до землі». Це унікальне призвання, яке ми усі – як священики, як єпископи – стараємося поглибити, зрозуміти, збагнути і не до кінця вдається, так як благодать Святого Духа сходить і звідки приходить, куди веде – ніхто не може збагнути, але ми всі цій благодаті довіряємося. Ми знаємо, що вона веде до радості, миру, любові, благополуччя, впевненості, відваги, геройства. Ми в тій благодаті втішаємося з тобою і вітаємо. Разом з тобою вітаємо зібране духовенство, які під дією Святого Духа розділяє з тобою радість, щоби ти міг бути впевнений у своєму служінні. Для нас усіх ти є потрібний, тож закликаємо молитви для тебе, для твоєї родини, для всієї парафії. Щоби твої молитви сягали, обіймали і збагачували не тільки цей край, але весь світ і все Боже сотворіння».

Отець Михайло, відповідаючи на слова єпископа, зазначив: «Кожен у своїй родині любить батька. Батька, який виховує, формує, який дає приклад. Для нас священиків таким авторитетом, тим люблячим батьком і дороговказом є ви – Владико. Бо неодноразово траплялися моменти, коли ти не можеш чогось досягнути, не можеш зробити справи, які перед собою поставив до виконання. Але наставав момент зустрічі, зустрічі з батьком, який лишень однією посмішкою, одним словом, одним побажанням, обіймами робив щасливим тебе, робив те, що було попереду так, щоб ставало реальністю і ті розчарування, які були просто зникали. Це не тільки в мене, а й в багатьох священиків, які знають вас протягом єпископського служіння і з далекого підпілля, коли ви були священиком. Ми дякуємо, що ви завжди спішите до своїх синів, що кожного любите цією однаковою любов’ю і тим самим даєте приклад кожному з нас. Дякуємо, що ви є з нами і даєте можливість пізнавати люблячого Бога, який лишає 99 праведних, а йде шукати одного загубленого, який потребує підтримки».

Отця Михайла привітали священики деканату, дорослі та наймолодші парафіяни, представник районної ради, а він словами вдячності відповів: «Дякую за підтримку і любов, за те, що довіряєте моєму служінню та Божим словам, які звучать з уст священика».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336