Пошук по сайту

У Підкамінському деканаті відзначили 10-річчя перенесення копії чудотворної ікони

24 липня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці с. Голубиця Підкамінського деканату звершено Архиєрейську Літургію з нагоди 10-тої річниці перенесення копії чудотворної ікони Божої Матері Голубицької.

Копія цієї ікони була написана монахинею у Львові, відтак її перевезли до Підкамінського монастиря. Опісля приклали до оригіналу в Підгірцях і урочисто перенесли до храму в с. Голубиця.

У проповіді єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл Колтун наголосив, що "зла сила воює проти України. Ворог зазіхає на нашу свободу, на наше мирне співжиття". Тож варто запитати себе: "наскільки ми любимо нашу землю, наш край? Це є випробування для нас усіх". Відтак архиєрей зазначив: "У великих труднощах Церква нам поручає Пресвяту Богородицю, яка є матір’ю милосердя. Господь увінчав її на царицю неба і землі, та дав їй цю владу проявити своє материнське служіння для нас. Тож є така можливість вдаватися до Пресвятої Богородиці, бо вона є чуйна, сприятлива до нашого життя. Наша Церква присвятилася і присвячується Їй, і ми теж закликаємо її: Пресвята Богородице спаси нас, спаси нашу Україну, наше життя, будь неустанною поміччю для нас та всіх. Ці сподівання виявляймо в молитвах до неї, яка в тій чудотворній іконі, тут в храмі, чуває і заявляє свою готовність відповісти на нашу віру".

Наприкінці богослужіння єпископ сказав: "Дякую усім, що на цю дату зібралися, щоб піднестися на дусі... Всім парафіянам та священикам зичу благополуччя, щоби ви могли втішатися своїм життям, ближнього, Церквою, бо це для нас найголовніше". Архиєрей побажав усім присутнім: "Любити свою земля, свій край, Церкву і це буде достаток сили для того, щоби жити в радості".

Отець Ярослав Бордюг, настоятель парафії, розповів, що чудотворна ікона в давнину плакала сльозами і багато людей оздоровлювалися біля неї. Тож тепер, - наголосив отець Ярослав, - треба наполегливо просити Бога перед цією іконою, "щоб вимолити мир і спокій в нашій Україні, щоб подала нам силу побороти зло".

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336