Пошук по сайту

Хресний хід у Макрополі присвятили мирові та спокою в Україні

В селі Маркопіль Підкамінського деканату 12 березня відбувся Хресний Хід за мир і спокій в Україні, в якому взяли участь жителі села Маркопіль, Межигір та гості.

СВІТЛИНИ

Розпочалась Перша стація Хресної Дороги у храмі Різдва Пресвятої Богородиці. Спочатку несли Хрест священики: декан о. Михайло Бакай з смт. Підкамінь, о. Михайло Підгородецький з с. Підберізці, о. Ярослав Біль з с. Суховоля, о. Ярослав Бордюг із с. Шишківці, о. Ярослав Войтів з с. Вербівчик, о. Юрій Гром’як з с. Черниця та о. Василь Гершон, адміністратор парафії Різдва Пресвятої Богородиці с. Маркопіль, який був ініціатором Хресної Ходи. Кожну наступну стацію мали змогу нести хрест матері, батьки, діти, школярі і студенти, працівники школи, сільської ради та медпрацівники і всі бажаючі.

Незважаючи на несприятливі погодні умови, на цю Хресну Дорогу прийшло багато прочан, між якими панувала атмосфера єдності з Богом. Це було схоже на перевірку нашої віри. Чи зможе нам щось стати на перешкоді в дорозі до Бога? Кожен віруючий, маючи змогу доторкнутись до Хреста, офірував свою молитву і свої невигоди за мир і спокій у рідній державі. Для кожної людини цей Хрест став таким бажаним і любим.

Хресна Хода завершилась молитвою Митрополита Андрея Шептицького за український народ перед чудотворною іконою Матері Божої Вознесенської та благословенням мощами св. Івана від Хреста. І дорослі, і діти , і старенькі без жодної втоми, а з великим духовним піднесенням повертались до своїх домівок.

Повідомив о. Василь Гершон

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336