Пошук по сайту

Піклуючись про Богом сотворений світ. Владика Михаїл Колтун очолив урочистості до дня Бога Творця в с. Жарків, Підкамінського деканату

14 вересня 2017 р. Б. в с. Жарків Підкамінського деканату відбулися урочистості до дня Бога Творця. Святкування розпочалися з благословення Владики Михаїла Колтуна, який очолив Божественну Літургію у співслужінні священиків, диякона та церковної прислуги. Опісля, у лісі неподалік, з ініціативи священиків деканату було встановлено годівниці.

СВІТЛИНИ

ВІДЕОСЮЖЕТ

Звертаючись до вірних, Архиєрей наголосив на тому, що "дуже важливо є цінити та дбати про цей Богом сотворений світ в якому живемо і який нас оточує". Свою проповідь Владика Михаїл вміло поєднав зі словами, які подвійно записані в Святому Письмі, а саме: "нести добру новину бідним, звіщати полоненим визволення,  сліпим прозріння, випустити пригноблених на волю, оповістити рік Господнього помилування" (Лк. 4, 18-19). Владика наголосив на їх особливій актуальності також і сьогодні. Саме тому кожен з нас повинен усвідомлювати особисту відповідальність перед Богом за те, як він ставиться до навколишнього середовища, бо від нашого ставлення до природи залежить не тільки наше життя і здоров'я, але також життя наступних поколінь.

Потрібно почати з найпростішого і не бути лінивими, щоб прибрати принаймні після себе, чи то в лісі, чи на пікніку чи де б ми не були. Владика заохотив не викидати сміття в річки та ліси, але сортувати його відповідно до рекомендацій екологів, бо від цього залежить також і наше здоров'я. Стараймося ставитися до світу природи, як до великого дару нашого любого Творця та цінімо цей дар. 

Владика Михаїл закликав всіх, не бути байдужими і щиро молитися за Україну, щоб вона в швидкому часі "отримала визволення" (пор. Лк. 4, 18) і щоб ми могли втішатися тим спокоєм, якого вже так давно чекаємо. 

о. Роман Гонтарик прес-секретар

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336