Пошук по сайту

Освячено пам’ятник на могилі загиблого в зоні АТО воїна Романа Лагна

19 липня у м. Сокалі о. Ярослав Кащук освятив надмогильний пам’ятник воїну АТО Роману Лагну.

За бажанням рідних та близьких всі урочистості з нагоди освячення пам’ятника відбулися в День народження Романа.

Віддати останню шану вірному захисникові Батьківщини, сумлінному працівникові Укртрансгазу, спортивному активістові – капітану волейбольної команди Львівтрансгазу сьогодні прийшли рідні та близькі, представники адміністрації та профспілкового комітету Львівтрансгазу, колеги по роботі із структурних підрозділів філії, сокальчани, а також побратими з особового складу батальйону оперативного призначення військової частини 3066 Північного ОТО.

Роман Лагно народився 19 липня 1977 року в с. Волиця Сокальського району Львівської області. Роботі у газовій промисловості віддав два десятки років, працював слюсарем виробничих служб.

З перших днів Революції Гідності Лагно Роман був на Майдані десятником 10-ої Сокальської сотні Самооборони. 18 лютого 2014 року в протистоянні з беркутівцями і тітушками отримав поранення в область лівого ока. Після Майдану, з квітня 2014 р. Роман був добровольцем Національної гвардії України. З серпня 2014 р. брав участь в антитерористичній операції на сході України, а 9 січня 2015 р. на околиці селища Станиця Луганська (Луганська область) старший солдат резерву Лагно Р. І. у складі групи прикриття батальйону оперативного призначення військової частини 3066 Північного ОТО виконував бойове завдання із забезпечення безперешкодного виходу з тилу ворога групи розвідки. На позицію, яку він займав, було здійснено напад терористів. Група прийняла бій з переважаючими силами противника. Старший солдат резерву Лагно Р. І. з метою завдання удару ворогу висунувся в тил противника, виявивши особисту мужність і героїзм. Диверсійну групу було знищено, проте під час бою він отримав тяжкі вогнепальні поранення, від яких помер. Був похований в м. Сокалі 13 січня 2015 року.

Згідно повідомлення: http://utg.ua/

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336