Пошук по сайту

У Тудорковичах та Войславичах вклонялися мощам блаженного Миколая Чарнецького

У Тудорковичах та Войславичах Сокальського деканату урочисто зустрічали та вклонялися іконі з мощами українського блаженного Миколая Чарнецького.

А також бажаними гостями були сестри-монахині Згромадження Сестер Пресвятої Родини, які протягом десяти років ведуть катехизацію на щорічних канікулах з Богом.

У неділю 31 липня у Тудорковичах відбулась урочиста зустріч ікони з мощами українського блаженного Миколая Чарнецького. Процесійним ходом мощі були перенесені до храму Різдва Пресвятої Богородиці, де о. Степан Ділай, настоятель парафії, відслужив акафіст і розповів про життя блаженного священномученика. Після чого парафіяни могли приступити до ікони, щоб доторкнутися до святих мощей і попросити про заступництво апостола українського народу Миколая Чарнецького.

Ікона з мощами блаженного Миколая Чарнецького пробула у Тудорковичах протягом 3-ох днів. Знаково, коли з усіх вулиць тудорківчани поспішали, щоб приклонитися перед іконою.

Ввечері 3-го серпня відбулося прощання із мощами блаженного. Сестра Домініка розповіла цікаву історію життя блаженного Миколая Чаренцького, разом помолилися, а о. Степан благословив парафіян, і кожен ще раз зміг приклонитися до ікони і попросити про допомогу святого у своїх потребах. Потім такою ж урочистою ходою мощі було перенесено до церкви Перенесення Мощей Святого Миколая, що знаходиться у с. Войславичах.

Водночас діти та парафіяни мали змогу приходити на катехизації, які проводили сестра Домініка та сестра Вікентія. Науки були присвячені Року Божого Милосердя. Кожен день розпочинали із Святої Літургії, далі із дітьми займалася сестра Вікентія, розмовляли про створення світу, про діла милосердя та життя Ісуса Христа. Для закріплення матеріалу проводились різні творчі завдання та ігри, а також співали пісні.

Із старшими займалася сестра Домініка, де також розважали над створенням світу, про життя перших людей на землі, про первородний гріх, про милосердного самарянина. Парафіяни почерпнули багато нового, хоча здається, ну хто не знає, як Бог створив світ, але повірте глибина цього знання є надто великою.

Отже, цей тиждень був справжнім чудом для тудорківчан та войславчан, бо почерпнули благодать мощей блаженного Миколая Чарнецького та отримали зернинки християнської правди та милосердя від монахинь Згромадження Сестер Пресвятої Родини.

СВІТЛИНИ

Повідомила Вікторія Шепелюк

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336