Пошук по сайту

У Сокалі вшанували композитора отця Віктора Матюка

Днями в Сокалі перебував відомий український вчений та громадський діяч, доктор фізико-математичних наук, професор Василь Андрійович Шендеровський, який привіз погруддя славетного земляка Сокальщини, композитора отця Віктора Матюка.

В Сокальській дитячій школі мистецтв імені о. В. Матюка з цієї визначної події відбувся урочистий концерт на якому були присутні поважні гості: отець Роман Синицький, Микола Пасько, Олег Кожушко, Віктор Шендеровський , Мирослава Михайлюк. Перед учнями, батьками і гостями виступила директор школи Оксана Думанська, яка розповіла про життєвий і творчий шлях Віктора Матюка. Глядачам було запропоновано огляд цікавої кінострічки про Віктора Матюка, робота Оксани Думанської.

Концертну програму відкрив хор «Мелодія», який виконав твір В. Матюка «Родимий краю». Цікавими для глядачів були виступи хореографічних колективів «Натхнення», та «Намисто», дитячого ансамблю скрипалів «Зірочки» та дитячого камерного ансамблю. Прозвучали і різдвяні привітання від фольклорного ансамблю «Забавлянка».

В концерті прозвучали твори українських композиторів і твори Віктора Матюка « Діти в гай», «Як ніч мяпокриє». А славнозвісну «Веснівку» автора виконала викладач Олександра Капелусь в супроводі камерного ансамблю викладачів школи.

Приємно, що ця знакова подія сталася напередодні 165-ї річниці від дня народження Віктора Матюка, яку ми будемо відзначати у лютому.

Повідомляє сайт Сокаль і Сокальщина

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336