Пошук по сайту

Хресна хода пройшла вулицями Сокаля

У Хрестопоклінну неділю, 19 березня 2017 року, вулицями міста Сокаля пройшла традиційна щорічна Хресна хода.

Від катедрального храму Петра і Павла, повз церкву Архистратига Михаїла, до площі Січових стрільців, РДА і Народного дому, відтак повз міську раду, стіну пам’яті Небесної сотні, пам’ятника Шевченку до терапевтичного відділу районної лікарні, далі біля школи-інтернату, газової контори – колишньої катівні НКВС, до районного відділу освіти, відтак до школи № 2, Сокальської гімназії і з поверненням до храму Петра і Павла. Усього було пройдено 14 стацій, які символізували важкий шлях Христа на Голгофу. Хрест Господній по черзі брали на рамена священики, парафіяни церкви Арх. Михаїла, молодь, працівники райдержадміністрації і районної ради, культури, міської ради, батьки загиблих Героїв, діти, працівники охорони здоров`я, родичі жертв НКВД, освітяни та парафіяни храму св.ап. Петра і Павла.

Упродовж кожної стації священики читали про страждання Ісуса Христа. Відтак виголошували духовні роздуми про хрест, терпіння і безмежну Божу любов.

Серед присутніх були представники місцевої влади, керівники та представники різних організацій та підприємств, молодь, діти та велика кількість вірних, які у молитві бажали пережити з Христом його дорогу до Воскресіння через Голгофу, розважали над темами гріха, любові до ближнього, прощення, страждання та смерті.

Хода, із її духовним піднесенням та музичним супроводом братів-семінаристів Львівської Духовної семінарії Святого Духа, зібрала декілька сотень людей.

Повідомляє Катедральний сайт

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336