Пошук по сайту

В Суховолі освячено новий храм

30 червня, у день Свята Торжественного поклоніння пречистим Тайнам Тіла і Крови Господа нашого Ісуса Христа, у селі Суховоля Тартаківського деканату освячено новозбудований храм Святого Великомученика Димитрія Мироточця.

Велика кількість парафіян, жителів навколишніх сіл та гостей прийшли на свято освячення величного храму. Кожен долучався і переживав цю спільну молитву, радіючи і дякуючи Господу Богу за свято.

Чин освячення новозбудованого храму звершив Правлячий архиєрей Сокальсько-Жовківської єпархії кир Михаїл Колтун, відтак очолив Божественну Літургію. Співслужили разом з Владикою священики зі всієї округи.

У проповіді архипастир акцентував на важливості спілкування у нашому християнському житті. «Христос нам залишив своє Тіло і Кров у святому Причасті, щоб ми спілкувалися з живим Богом. Як важно в житті мати спілкування, бо брак спілкування обмежує людину. Людина має спілкуватися з Богом, сотвореним світом і в своєму роді з людьми, бо це спілкування невід’ємна частина Божого задуму. Через спілкування ми приходимо до пізнання Бога, спілкуючись з природою виявляємо Богові пошану, бо він все премудро сотворив. Ісус Христос оснував Церкву, щоб ми двоє або троє зібралися в його ім’я і він буде серед нас. Важний момент в житті – це спілкування. Тож спілкуймося на тему Бога, на тему, що Він вчинив для людини, спасаючи і прощаючи наші провини». Говорячи про святковий день, єпископ зазначив: «В цей знаменний день свята Пресвятої Євхаристії, ми посвячуємо цей храм і уприсутнюємо Його у цьому храмі та в нашому житті. Тож продовжуймо розвивати ті моменти в нашому житті, щоб ми могли навикнути до того спілкування з Богом, ближніми і сотвореним світом».

Під час Святої Літургії, троє дітей приступили до Першої Сповіді та урочистого Святого Причастя.

Після завершення Літургії владика Михаїл подякував адміністратору парафії о. Михайлу Вітту, кажучи: «Хай Господь надихає своє присутністю на подальше служіння у його святій Церкві, бо він для нас є невидимим, але ось тут присутнім, і кожному з нас дає це християнське звання, щоб ми могли свідчити про Христа та ревно його служіння сповняти». Також архиєрей висловив вдячність парафіянам, жертводавцям та будівничим за невтомну працю у побудові Божого храму: «Ви здвигнули цей храм, приготовили до посвячення і хай Господь своє благодаттю супроводжує кожного з вас».

Наприкінці о. Михайло Вітт склав щиру подяку Преосвященному владиці Михаїлу за освячення храму та зачитав усім грамоту датовану 13-м червня 1996 року, коли владика Михаїл відслужив Літургію та освятив наріжний камінь під будівництво храму. «Почалося будівництво, відтак збирали пожертви і цеглина за цеглиною зводили храм – розповів о. Михайло. Кажуть, що збудувати храм і накрити, це все, але ні. Відбувалося продовження. Треба було зробити те, що ми сьогодні бачимо: і іконостас, і престіл, і тетрапод, прискомидійник, і все те, що зроблено в церкві, то ще раз так як її збудувати. Було не легко. Фінансові труднощі. Але дивлячись в історію бачимо, що храми Божі будувалися, коли людям було важко. Спочатку споруджували видимий храм, щоб будувався храм духовний».

Повідомив о. Павло Пащук, інформаційна служба Тартаківського деканату

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336