Пошук по сайту

Кілька років поспіль у Стенятині проходять «Веселі канікули з Богом»

Кілька років поспіль при парафії Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста села Стенятин Тартаківського деканату проходить літній християнський табір «Веселі канікули з Богом».

Свята Літургія, щира молитва, рухливі банси, цікаві ігри та море позитивних емоцій скликають усіх охочих до Божого храму, щоб виявити усю свою любов до небесного Отця та прославляти Його.

Цьогорічні «Веселі канікули з Богом» проходили з 28 червня по 4 липня. «Милосердні, як Отець» - тема, що стала основною цього літа і на якій були побудовані канікули. До дитячих сердець намагалися донести усю суть милосердя, пояснити його конкретними прикладами та ситуаціями, а також засіяти його зерно десь глибоко у душі кожнісінької дитини.

Всього табір відвідувало до 85-ти дітей. Вони були поділені у чотири команди: зелені «Трактористи», червоні «Божі корівки», сині «Морські пепчики» та жовті «Marsik». Очолювали команди улюблені аніматори – Віра Оленка, Смаль Оксана, Зубрицька Оля, Диня Оля, Костюк Віка, Собчук Петро та Рибка Таня. Всю ж організаційну роботу взяли на себе наші семінаристи  – Павло Віра, Іван Зубрицький і звичайно о. Володимир Августовський.

День розпочинався о 10 годині з молитви. Опісля діти вчили нові банси, повторювали вже вивчені та знайомились, а коли досхочу натанцювалися, разом приступали до однієї з найголовніших частин дня – катехизації, таїнства Сповіді і Літургії. Гарно помолившись, усі засідали до трапези-обіду, ласували смаколиками, що взяли з дому, пили компотики та чай, і звичайно, не забуваючи про діло милосердя, ділилися з ближніми. З наповненими животиками діти, розділені по вікових категоріях, ішли на катехизаційні науки, які проводили семінаристи Івано-Франківської Духовної Семінарії ім. свящ. Йосафата – брат Павло Віра та брат Іван Зубрицький. Увесь інший вільний час діти грали у різноманітні ігри, які навчали їх злагоди, взаємоповаги і згуртованості. Також годину до закінчення дня було виділено на чотири гуртки – вокальний, хореографічний, акторський та орігамі. Заздалегідь діти мали вибрати собі напрямок, яким вони займалися на протязі канікул. На закінчення дня знову спільно молилися, танцювали і розходились додому.

У суботу розпорядок був незвичайний, розпочинався табір о 16 годині, адже це був день Великої гри. Команди бігали по точках у селі, намагаючись швидко розгадувати ребуси та виконувати завдання. Коли усі нарешті зібралися після гри поблизу храму, аніматори організували спільну ватру. Усі разом смажили сосиски, співали під гітару пісні, запускали у небо ліхтарики… чудовий видався день.

В неділю, діти – учасники табору показали нові таланти для своїх батьків, однолітків і всіх, хто прийшов цього дня на недільну Літургію. Отець Володимир щиро подякував аніматорам за працю, за безкорисливість і добрі серця. Їх старання увінчалися новими знаннями, які отримали діти, вони подарували їм радість, посмішки, добрий настрій і багато незабутніх моментів живого спілкування з Богом.

Останнього дня була організована спільна поїздка до чудодійного джерела у с. Заглина. Незважаючи на довгу дорогу, їхати було дуже весело та цікаво і час пролетів непомітно. На святому місці о. Володимир відслужив Молебен до Богородиці, усі разом помолилися і почали ступати у справді джерельну крижану воду.

Повертаючись додому, учасники мали змогу завітати до В’язівського лісництва. Екскурсію для таборівців провів директор Жовківського лісгоспу Степан Степанович Сохнацький. Він показав розсадник, теплицю, дренопарк, розповів про усі види декоративних рослин з тих, що ростуть на території лісництва. А на закінчення екскурсії, дітей пригостили морозивом та березовим соком власного виробництва, за що усі були щиро вдячні.

Ольга Диня, аніматор табору

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336