Пошук по сайту

Храмовий празник та освячення нового Престолу в Спасові

25 листопада 2017 р. Б., у с. Спасів, Тартаківського деканату, у день храмового празника на честь св. свщмч. Йосафата, Владика Михаїл (Колтун), єпископ Сокальсько-Жовківський, здійснив Чин освячення нового Престолу та звершив Архиєрейську Божественну Літургію. Разом із ним співслужили: о. Андрій Палюх, адміністратор храму та священики Тартаківського і Сокальського деканатів.

У своєму слові Архиєрей наголосив на безмежній Божій любові до нас, яка проявляється в Христовій жертві; а приводячи в приклад життя свщмч. Йосафата, свою увагу зосередив на важливості єдності.

СВІТЛИНИ

«Сьогодні звершилося освячення нового Престолу, на якому буде приноситися жертва Богові… На цьому Престолі Господь Ісус перемінюватиме хліб і вино в своє Тіло і Кров нам на пожиток. Для того, щоб ми мали частку в тій Жертві, то стараймось частіше приступати до Святої Тайни Євхаристії.

Ми сьогодні прославляємо нашого покровителя, заступника і проповідника єдності св. свщмч. Йосафата Кунцевича, Архиєпископа Полоцького, який віддав своє життя за єдність Церкви. Ми є його послідовниками, тому й повинні наслідувати його ревність та старання у єдності. Найперше, зберігати єдність між нами – парафіянами, щоб ми не гнівалися, не сварилися між собою, а щоб були зичливими один до одного. А відтак, зростаючи в тій єдності, щоб ми могли в любові прощати провини один одному та зростали до всецерковної єдності. Хай з наших сердець завжди заносяться палаючі молитви за єдність Церкви та єдність нашої батьківщини України…» (зі слова Преосвященного Владики Михаїла).

Адміністратор храму о. Андрій Палюх, від імені парафіян, склав подяку Преосвященнішому Владиці за: спільну молитву, освячення нового Престолу, батьківську настанову та Архипастирське благословення, побажавши Архиєрею міцного здоров’я, опіки Пресвятої Богородиці за заступництва Архистратига Михаїла.

Після співу многоліття та молитви за Україну «Боже, Великий, Єдиний», духовенство з вірними процесійно обійшли навколо храму, а Владика окропив усіх свяченою водою.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336